Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Makronkage

Makronkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Rikke Bojer

Indsendt :


Makronkage, billede 4 Makronkage, billede 1 Makronkage, billede 2 Makronkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
4 tsk. Mandelessens
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Glasur:
6 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
500 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
15 Tvebakker 1 pose tvebakker vejer ca. 300 gram, og en enkelt tvebak vejer ca 10 gram.
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader C.

Rør margarine og sukker hvidt og rør æggeblommerne i et ad gangen. Tilsæt mandelessens og rør melet i skiftevis med mælk. Bred dejen ud i en bradepande med bagepapir 30x25 cm. og bag den på næstnederste rille i 25 minutter.

Pisk æggehviderne stive. Vend flormelis og knuste tvebakker i. Bred massen ud på overfladen af den forbagte kage. Bag den i ovnen igen til makronmassen er gylden ca. 10 min.

Tips:

Bages den som muffins, skal de kun bage 20 min. og yderligere 10 min. med makronmassen på.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (55 stemmer)

Opskriften er vist 277793 gange,
og udskrevet 5418 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 29920 (7124 kcal)
KJ pr. Pers. 2493 (593 kcal)
Vægt ialt 2020 gram
Vægt pr. Pers. 168 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1481 KJ (352 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 56.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bjarne tøgersen  -  2020-10-02 10:43:15
Lækker kage

  -  2020-06-23 16:14:03
Hvem i alverden bruger dog margarine i kager ...........

Merete   -  2020-03-29 12:34:31
Er i ovnen nu, glæder mig til at smage, har ikke smagt den i over 30 år.

Ib holle  -  2017-09-09 18:20:46
det er foerste gang jeg proever dette er til en boerne foedselsdag 20 pasoner .giv os gerne ideer til at goere det festlig og anderledes forhaand tak

Mathias Lindberg  -  2016-10-02 16:19:06
Den bliver aldrig brun og gennembagt i bunden af ovnen efter "glasuren" er smurt på. Efter 20 minutter var der stadig æggehvide tilbage. Brug 4 æggehvider istedet for 6, og bag den i midten af ovnen

Ib hlle Viborg  -  2016-10-02 14:20:30
kagmen er meget laekker og fyldig i smag og god til et kaffeselskab

Lotte   -  2016-03-02 15:04:24
Nej den er god nok det er tvebakker

Jette  -  2016-01-20 12:48:20
Der står tvebakker er det ikk makroner der skal bruges. 😉

Jette  -  2016-01-13 12:58:02
Der står tvebakker er det ikk makroner der skal bruges. 😉

Vibeke  -  2015-06-27 00:26:11
Mums...smagte første gang denne gudeskønne kage tilbage i 1984...og har elsket den lige siden. Toppen kan laves med et mix af flormelis og almindeligt sukker - det giver et mere sprødt resultat. Man kan også få en meget raffineret smag ved at erstatte de knuste tvebakker med æblekagerasp. Det er heller ikke tosset at skrue op for mandel smagen ved at give makronmassen på toppen 1 tsk mandelessens

  -  2015-06-19 12:02:27
er det korrekt der ikke skal bagepulver i ?

Camilla  -  2015-04-21 15:39:07
Har lige bagt kagen og MUUMS. Havde puttet hakket chokolade i dejen, og det gjorde den bestemt ikke værre :-D

Barbara  -  2015-03-16 18:17:18
Har gjort som Merete og lagt et lag hindbærmarmelade oven på grunddejen. Lagde først grunddej derefter fyld grunddej og fyld. Kagen smager nøjagtig som makronsnitter. Fantastisk kage

Merete  -  2012-08-18 23:43:23
Når jeg bager en lignende kage breder jeg marmelade udover den forbagte kage og derefter æggehvidemassen. Det giver den et nyt pift - prøv selv :0)

Grete  -  2012-06-25 14:31:40
Smager godt, men det er godtnok meget margarine der skal i, næste gang reducerer jeg lidt på margarinen, probl. er måske at jeg bruger flydende margarine, elvom jeg bruger det rigtige mål.

Else  -  2007-07-27 09:22:24
Skal til at bage makronkage, glæder mig, resultatet får i senere