Sommerlig tunsalat

Sommerlig tunsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Tigerdyr

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 ds.tun i olie
0.5 kinakål i tern
0.5 agurk i tern
0.5 bakkecocktailtomater
1 bakkechampignon i skiver
1 rød peber (eller gul)
 
 Eventuelt en mere fyldig salat der bruges som hovedret:
 Radiser i kvarte
 Majskerner (sød majs fra dåse eller optøet sød majs)
 En håndfuld rejer (helst små frosne rejer)
 
 Marinade:
 Edikke
 Vindruekerneolie
 Lidtvarmt vand
 Salt
 Friskkværnet sort peber
 
 Hertil varme flûtes og iskoldt smør
 
Opskrift:
Skyl og rens grønsagerne, der skæres i mundrette bidder. Tomaterne kan deles halvt over, hvis de er for store. Læg kinakålen i en stor salatskål, læg agurketern over. Kom tomaterne i, og ½ delen ad den røde peber. Tilsæt champignons i skiver. Til sidst lægges den afdryppede tun over. Tunen kan deles i mundrette biddder- pas på det ikke bliver til tunsmuld.

Bland olie-edikke marinaden af en sjat varmt vand med salt og peber, tilsæt en smule edikke og en god sjat olie. "Olie som en fyrste- edikke som en gnier". Ryst marinaden i en jævningsryster. Hælde marinaden over salaten og lad den trække ½ time. Vend salaten, og pynt eventuelt med 1 kop majs og en håndfyld rejer. Afslut med den anden halvdel af peberfrugten.

Tips:

En god salat på en varm dag. Kan anvendes som forret eller hovedret. Kan holde i køleskab i ca. to dage.

Kan man ikke lide olie-edikkemarinade, så kan almindelig dressing bruges- thousind Island eller dilddressing, her kan man komme dressing på ved bordet efter smag. God forret til grillmad eller fondue.





karakterer:
Opskriften er vist 16853 gange,
og udskrevet 270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
I stedet for kinakål kan Icebergsalat bruges. Brug 1 salathoved, der rives i passende stykker.