Varmrøgning af Ål

Varmrøgning af Ål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandKilde : Røgeovnens Venner

Indsendt :

Ingredienser:
 Ål
 
 Saltlage:
1 l.vand
80-100 g.salt
 
Opskrift:
Når Ålen er afslimet og renset (husk at skære ca. 4 cm. længere bagud end gathullet), lægges den i en saltlage.

Lage:
1 liter vand og 80 - 100 gram salt.

Forbrug:
1½ liter lage pr. kg. fisk.

Tid i lage:
5 -10 timer, alt efter størrelse.

Ålen tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle. Her er efterfølgende lufttørring ikke nødvendig, da fisken skal tørres i ovnen.


Ovnen opvarmes til 90 grader. Ålen hænges ind og flammerne dæmpes efter 30 – 40 minutter og røgsmuld kommes på, trækken dæmpes, men dog ikke mere end at der holdes en temperatur, på ca. 70 grader i 1 time. Når tiden er gået, kommes evt. mere røgsmuld på og der lukkes næsten helt tæt, således at temperaturen falder, men røgudviklingen foresætter. Ålen røges nu 2 – 2½ time ved 50 grader, under hensyntagen til størrelsen.

NB. - hvis ovnen er for kold, ruller bugkanterne på ålen sig indad og hvis ovnen er for varm, ruller de sig udad. Man kan evt. dyppe ålene i lunkent vand inden de hænges ind i ovnen. Bugkanterne skulle helst have strakt sig i løbet af en ½ time.


karakterer:
Opskriften er vist 53187 gange,
og udskrevet 721 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kristian  -  2022-01-13 12:02:42
Røger ål for en lokal fritidsfisker Jeg syntes de smager godt og fiskeren og hans “kunder” roserdem meget Det er en elektrisk røgeovn. borniak det gør det jo noget nemmere