Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Varmrøgning af Ål

Varmrøgning af Ål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandKilde : Røgeovnens Venner

Indsendt :



Ingredienser:
 Ål
 
 Saltlage:
1 l.vand
80-100 g.salt
 
Opskrift:
Når Ålen er afslimet og renset (husk at skære ca. 4 cm. længere bagud end gathullet), lægges den i en saltlage.

Lage:
1 liter vand og 80 - 100 gram salt.

Forbrug:
1½ liter lage pr. kg. fisk.

Tid i lage:
5 -10 timer, alt efter størrelse.

Ålen tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle. Her er efterfølgende lufttørring ikke nødvendig, da fisken skal tørres i ovnen.


Ovnen opvarmes til 90 grader. Ålen hænges ind og flammerne dæmpes efter 30 – 40 minutter og røgsmuld kommes på, trækken dæmpes, men dog ikke mere end at der holdes en temperatur, på ca. 70 grader i 1 time. Når tiden er gået, kommes evt. mere røgsmuld på og der lukkes næsten helt tæt, således at temperaturen falder, men røgudviklingen foresætter. Ålen røges nu 2 – 2½ time ved 50 grader, under hensyntagen til størrelsen.

NB. - hvis ovnen er for kold, ruller bugkanterne på ålen sig indad og hvis ovnen er for varm, ruller de sig udad. Man kan evt. dyppe ålene i lunkent vand inden de hænges ind i ovnen. Bugkanterne skulle helst have strakt sig i løbet af en ½ time.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (18 stemmer)

Opskriften er vist 44993 gange,
og udskrevet 656 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

kusk  -  2008-01-26 19:20:43
hej der er også røgeopskrifter på www.havfiskeren.dk under røgeovnen, der de vist med tekst og fotos rigtig godt for dem, der vil til at starte på at røge en rigtig godt besøgt side mvh kusk