Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan

Hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Nødder - Pistacienødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan, billede 4 Hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan, billede 1 Hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan, billede 2 Hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.rå pistacier eller smuttede mandler
400 g.sukker
2 dl.vand
2 spsk.orangeblomst eller rosenvand
50-100 g.flormelis
 
Opskrift:
Læg pistacierne i et ildfast fad. Kom dem i ovnen ved 120 grader C. alm. ovn i 10 minutter. Tag dem ud og læg dem på et viskestykke. Gnid forsigtigt nødderne i viskestykket, så alle de brune hinder forsvinder. Hvis man bruger mandler overhældes de medkogende vand og står i vandet til de er lette at smutte, evt. skal de have en tur til.

Kog sukkeret op med vandet og lad det koge til en tyk sirup. Hvis det krystalliserer hældes en smule mere vand i, til det er opløst. Kær nødderne igennem en kødmaskine eller i mindre portioner i foodprocessor sammen med den hede sirup (en kødmaskine bliver varm). Den skal to gange igennem kødmaskinen, i foodprocessor køres bare til den er jævn og glat.

Køl massen af og ælt med parfumeret vand, og flormelis efter konsistens, og hvor sød man vil have massen.

Pistaciemarcipan bruges som al anden marcipan, men den specielle attraktive farve gør at den beder om at blive brugt til noget specielt, og det behøver ikke være gåsebryst eller kermitkager.

Der er meget mindre sukker i den hjemmelavede, end i købemarcipan, så man kan godt tillade sig at bruge rigeligt flormelis når den skal rulles ud. Det gøres nemmest mellem to stykker bagepapir.

Tips:

Der er en forudsætning for at lave marcipan på en foodprocessor, og det er at kniven er skarp. Uden foodprocessor kan man lave det med en kødmaskine, hvor man kører nødder og sukker igennem den fine skive et par gange, til det er ensartet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.6    (27 stemmer)

Opskriften er vist 45537 gange,
og udskrevet 444 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

jonna  -  2016-12-10 11:49:35
hvor kan man købe rosen vand og kan man ikke bruge en anden smag

Anders  -  2015-12-02 20:49:01
Thomas K - 2010-02-04 23:05:50 Hvad gær jeg forkert siden det ikke bliver til en masse når jeg hælder sukkerlagen i? - Jo, du har hældt for meget sukkerlage i massen, eventuelt. hæld kun 70% i først, og gem de sidste 30% til hvis du synes den er for tør/hård til at arbejde med. Det er jo meningen den skal have samme konsistens som normal marzipan til sidst, som ses på billedet - ikke klæbrig på hænder og bord.

Til Debse  -  2012-06-17 17:27:45
Nødderne skal være usaltede

  -  2011-02-08 11:41:13
lyder godt skulle jeg prøve det ?

Susanne  -  2010-08-12 23:41:43
Udemærket opskrift, men jeg ville holde igen med det parfumerede vand. Jeg tilsatte ca. den angivne mængde, og det smagte meget kraftigt igennem og ødelagde hele massen. Men inden da smagte den godt!

Debse  -  2010-04-04 09:29:21
Hej :P " pistacier" er det saltede eller u saltede pistacienødder?

Thomas K  -  2010-02-04 23:05:50
Hvad gær jeg forkert siden det ikke bliver til en masse når jeg hælder sukkerlagen i?

Per  -  2010-01-31 08:46:55
Kør pistacierne godt i foodprocessoren inden sukkerlagen tilsættes, den skal køres længere end du tror.

Morten  -  2007-12-18 13:45:01
den bedste opskrift på denne hjemmeside

Morten  -  2007-12-18 13:43:19
Seriøst, den her opskrift er super. Marcipanen smager dobbelt så godt, som det man køber. Man kan eventuelt tage et smut til grænsen og købe 1 kg mandler til 30 kr. Så biver det sindsygt billigt