Bacalhau Trás-os-Montes (Gratineret klipfisk med sorte oliven)

Bacalhau Trás-os-Montes (Gratineret klipfisk med sorte oliven), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk

Oprindelsesland : Portugal

PortugalIndsendt :

Ingredienser:
4 skiverklipfisk ca. 1½ cm. tykke
5 dl.mælk
0.75 dl.olivenolie
6 skiverskinke
4 tomatskiver
2 hårdkogte æggeblommer
0.5 dl.sorte oliven uden sten
2 tsk.finthakket persille
 
Opskrift:
Begynd dagen før med at lægge klipfisken i blød mindst 12 timer i en skål med så meget koldt vand, at fisken er dækket. Skift vandet flere gange.

Skyl klipfisken under rindende vand og skær skind og ben af klipfiskeskiverne. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Varm mælken op, til den begynder at perle i kanten. Hæld den over klipfisken og lad det stå en time. Hæld mælken fra.

Varm ovnen op til 170 grader C. Hæld olivenolie over fisken og steg den midt i ovnen i ca. 15 minutter. Pensl fisken nu og da med olien. Læg 1½ skive skinke og en tomatskive på hvert stykke fisk og steg det yderligere 5 minutter.

Passer æggeblommerne gennem en grov sigte ned over fisken og drys de grofthakkede oliven og persille over, lige inden fadet stilles på bordet.


karakterer:
Opskriften er vist 12476 gange,
og udskrevet 199 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Karina Møller  -  2007-01-16 09:00:45
lækkert