klipfisk ca. 1½ cm. tykke4 skiver klipfisk ca. 1½ cm. tykke
5
dl.
mælk5 dl. mælk
0.75
dl.
olivenolie0.75 dl. olivenolie
6
skiver
skinke6 skiver skinke
4
tomatskiver4 tomatskiver
2
hårdkogte æggeblommer2 hårdkogte æggeblommer
0.5
dl.
sorte oliven uden sten0.5 dl. sorte oliven uden sten
2
tsk.
finthakket persille2 tsk. finthakket persille
Opskrift:
Begynd dagen før med at lægge klipfisken i blød mindst 12 timer i en skål med så meget koldt vand, at fisken er dækket.
Skift vandet flere gange.
Skyl klipfisken under rindende vand og skær skind og ben af klipfiskeskiverne.
Læg dem i et smurt ovnfast fad.
Varm mælken op, til den begynder at perle i kanten.
Hæld den over klipfisken og lad det stå en time.
Hæld mælken fra.
Varm ovnen op til 170 grader C.
Hæld olivenolie over fisken og steg den midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Pensl fisken nu og da med olien.
Læg 1½ skive skinke og en tomatskive på hvert stykke fisk og steg det yderligere 5 minutter.
Passer æggeblommerne gennem en grov sigte ned over fisken og drys de grofthakkede oliven og persille over, lige inden fadet stilles på bordet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 11087 gange, og udskrevet 184 gange.
Kommentarer
Karina Møller - 2007-01-16 09:00:45 lækkert
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider