Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Balinhos de bacalhau (Klipfiskefrikadeller)

Balinhos de bacalhau (Klipfiskefrikadeller), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk

Oprindelsesland : Portugal - Portugisisk - Portugisiske

Portugal - Portugisisk - PortugisiskeIndsendt :





Ingredienser:
500 g.klipfisk
5 dl.franskbrødskrummer
2 dl.olivenolie
0.5 dl.hakket persille
0.5 tsk.friskhakket mynte
2 spsk.paprika
1 tsk.salt
1 knsp.Sort peber
2 fedhvidløg
6 persillekviste
6 pocherede æg
 


Opskrift:

Begynd dagen før med at lægge klipfisken i en skål og dæk den med koldt vand. Lad den ligge i blød mindst 12 timer. Skift vandet flere gange.

Hæld vandet fra og kom fisken i en gryde med så meget vand, at det står et par centimeter over fisken. Bring den i kog ved stærk varme. Smag på vandet. Hvis det er meget salt, udskiftes det og fisken koges i et nyt hold vand. Lad fisken småkoge 20 minutter ved svag varme, så den let kan skilles og er mør.

Bland brødkrummerne med 1 ¼ dl. af olien i en skål, så al olien optages i brødet.

Hæld kogevandet fra klipfisken. Når den er noget afkølet, fjernes skind og ben. Del fisken i flager med fingrene eller en gaffel. Læg dem i en skål og tilsæt koriander, persille, mynte, paprika, salt og peber og brødet. Ælt det hele sammen evt. ved hjælp af røremaskinen. Form farsen med fugtige hænder til 6-7 runde flade frikadeller, der skal være ca. 1½ cm. tykke.

Varm resten af olien på en pande. Tilsæt de to fed hvidløg, der er flækkede på den lange led og lad dem stege under omrøring i 2-3 minutter, til de er gyldne. Tag dem op og læg fiskefrikadellerne i olien og steg dem over ret svag varme i ca. 3 minutter på hver side, til de er brune. Læg de færdige klipfiskefrikadeller på et varmt fad og pynt dem med persillekviste. Spis dem meget varme.

Det er skik i Portugal at lægge et pocheret æg på hver frikadelle, før de serveres, men det kan udelades.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12546 gange,
og udskrevet 173 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mai  -  2011-04-13 15:31:36
Jeg synes de blev meget fede ( altså olierede ) men de blev sprøde og lækre, jeg gav dem lidt mere hvidløg. Og mine børnebørn syntes de var herlige.


Alexia  -  2009-10-07 18:06:15
korrekte navn er bolinhos de bacalhau, ikke balinhos, og smager godt.