Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Koldhævet franskbrød

Koldhævet franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :


Koldhævet franskbrød, billede 4 Koldhævet franskbrød, billede 1 Koldhævet franskbrød, billede 2 Koldhævet franskbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl.koldt vand
10 g.salt
10 g.gær
1000 g.sigtet spelt eller hvedemel
 
Opskrift:
Gæren udrøres i vandet. Mel og salt hældes i lidt ad gangen og æltes til en ensartet dej.

Deles i 2 dele og hæver i en form. Skal brødet bages fritstående, tilsættes lidt mere mel til dejen.

De opslåede brød sættes i køleskab ½-1 døgn med et fugtigt klæde over.

Tages ud af køleskabet og stilles til hævning et lunt sted til dobbelt størrelse.

Brødene snittes og bages ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

Når brødene har en temperatur på 100 grader C. alm. ovn i midten, er de færdige. Brug evt. et stegetermometer.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (15 stemmer)

Opskriften er vist 116793 gange,
og udskrevet 2082 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-01-22 08:59:05
Det er et lækkert brød

Djurs  -  2011-11-21 17:07:59
Super nemt brød, hele familien elsker det :-)