Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kirsebærlagkage med rom

Kirsebærlagkage med rom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kirsebærlagkage med rom, billede 4 Kirsebærlagkage med rom, billede 1 Kirsebærlagkage med rom, billede 2 Kirsebærlagkage med rom, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 pk.Chokolagkagebunde
3 dl.rom
 
 Creme:
5 dl.piskefløde
100 g.chokolade
 
 Pynt:
 Chokoladespåner
1 glaskirsebær
 


Opskrift:
Kirsebærrene lægges i rom et par timer.

Creme:
Chokoladen smeltes og afkøles let. Fløden piskes stiv. 1/3 af den piskede fløde vendes i chokoladen. Chokofløden vendes i det resterende piskede fløde.

2 Chokolagkagebunde vædes med rommen fra kirsebærrene. Fordel cremen på de 2 lagkagebunde og læg kagen sammen. Smør creme på kant og top af kagen. Kagen sættes på køl et par timer.

Pynt:
Drys kagen med chokospåner og afslut med kirsebær rundt på toppen.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 19317 gange,
og udskrevet 211 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jette København Ø  -  2012-01-26 12:32:19
Jeg kunne ikke skaffe chokoladebunde, men købte de almindelige lyse hos Irma. Da den kun skulle være til to personer, brugte jeg kun 1 bund, som jeg halverede. Da jeg brugte "Fabri" (Italienske Kirsebær - som er de eneste der duer til ris a la manden juleaften, når man først har smagt dem) - lagde jeg dem ikke i rom, men stænkede min bund/e med mørk Barcardi rom. Jeg skivede en banan og lagde oven på den ene havle bund inden jeg lagde de smurte bunde sammen (der kunne godt have været lagt et dobbelt lag, men det bliver næste gang)! MON ikke den blev vel modtaget af "fødselsdagsbarnet" på 59 år :-)

Rikke  -  2011-03-19 11:19:58
den ser rigtig lækker ud men er det lys eller mørk rom man skal bruge?

Morten  -  2009-08-02 18:18:50
Det her er en variation over den klassiske tyske "Schwarzwälder Kirschtorte" (Kirsebærlagkage fra Schwarzwald). Andre opskrifter findes her på hjemmesiden. Forslag: Brug Kirsch i stedet for rom, og kom flødeskum og syltede kirsebær i kagen i stedet for cremen (der i øvrigt ikke er særlig kraftig).