strudse steak eller filet5-600 g. strudse steak eller filet
5
dl.
piskefløde5 dl. piskefløde
enebær, ribsgelé eller tyttebær enebær, ribsgelé eller tyttebær
roquefort ost /el. anden blå ost) roquefort ost /el. anden blå ost)
rødvin rødvin
salt salt
peber peber
timian timian
Opskrift:
Læg kødet i et ovnfast fad, drys med timian, salt og peber, hæld 10-12 enebær ved, læg et par smørklatter på toppen og hæld rødvin over, så der står 1/2 - 1 cm i bunden af fadet.
Sæt det i ovnen (varmluft 225 gr. / alm. 250 gr.) i 1/2 time.
Tag kødet op og pak det ind i stanniol.
Hæld al væden op i en gryde, tilsæt piskefløde og mindst 1 spsk. roquefort og lad saucen stå og snurre sig kraftig.
Smag til med ribsgelé eller tyttebær og måske list salt og tilsæt kulør, hvis du bedst kan lide en brun sovs.
Skær kødet ud i fine skiver og anret på varme tallerkner eller et fad.
Serveres med asparges kartofler eller en anden lækker kartoffel, Waldorfsalat og ribsgelé.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 5520 gange, og udskrevet 176 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider