Tranebærsnaps - Tranebær snaps
 Hovedingrediens : Bær - Tranebær Kilde : Halfdan.dk Indsendt : Red :  | 
 | 
 
  | 
 Vodkaen hældes i et 2 l sylteglas og hertil tilsættes honning, muskatnød og 
kardemomme. Vodkaen trækker til næste dag. Tranebærerne lægges samtidig 
i fryseren (hvis de er friske). Næste dag ordnes tranebærerne og lægges ned i 
vodkaen. Snapsen skal nu stå mørkt og ikke for varmt i 1 mdr. Bærerne tages 
fra evt. ved hjælp af et dørslag og snapsen hældes tilbage i sylteglasset. 
Snapsen henstår yderligere en uge, hvorefter den hældes på flaske gennem 
et kaffefilter. Snapsen bliver mildere og rundere jo ældre den bliver!  
Tranebærsnaps skal opbevares mørkt, da den mister sin flotte lyserøde farve i solen, men smagen tager ingen skade. Gem tranebærerne, de kan brugens til mad retter.  | 
| 
 | 
 
Opskriften er vist 34735 gange, 
og udskrevet 648 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (5 stemmer)  | 
 | 
| 
 Kommentarer         Nando            -   2020-04-19 21:48:05 Kardemomme hører ikke til i tranebærsnaps. Kom det i noget bagværk.         LN            -   2009-08-03 13:59:36 prøv også at lave en tranebærsnaps af tørrede tranebær, fyld et syltetøjsglas godt halvt op med tranebær, sæld klar brøndum på, lad trække så længe du ønsker. Det bliver en dejlig "pigesnaps".  | 
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne
