Valnøddelikør - Valnødde likør
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Kilde : Matopskrifter.no Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg fint knuste valnødder i sprit og la det stå ved stuetemperatur i 2 måneder.
Ryst hver uge.
Si spritten. Smelt sukker i 5 dl. vand. Bland med sprit, nelliker og et lille stykke kanelstang. Rør godt og la det stå i et vindue hvor solen skinner i 15 dage. Filtrer og la stå 3 måneder før brug. |
|
Opskriften er vist 70350 gange,
og udskrevet 610 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Lis - 2020-05-01 15:07:41 Er det friske grønne valdnødder eller tørrede Valdnødder (Uden skald) du bruger?? jesper - 2018-09-27 14:40:21 kan man bruge billig vodka som sprit? Per - 2018-08-21 14:34:50 Vi brugte de tørrede valnøddekerner til denne Margit Krogh - 2018-07-31 17:12:10 Skal valnødderne være frisk uden skal eller tørrede. På forhånd tak Margit Krogh Per - 2017-11-06 15:52:34 sprit kan være finsprit, men der kan også bruges anden smagsneutral spiritus Naja - 2017-10-04 17:22:14 Når det skrives sprit. Hvad er det så. Kan vodka bruges eller? Ulla - 2017-05-25 17:05:52 Desværre smager den alt for meget af kanel. Kan der gøres noget for at dæmpe smager? Ninna - 2016-03-09 18:28:45 Er det hele valnødder med skal og det hele du bruger, eller er det kun selve nødden? Laila - 2008-11-04 10:49:06 pas på med kanelen, den har en meget gennemtrængende smag og kan hurtig overdøve smagen af nødderne. Per - 2005-01-01 01:01:01 10 valnødder er ca 50 g. Sukkeret opløste jeg i vandet ved at røre rundt i det nogle gange over en times tid, man kunne sikkert også bringe vandet i kog og tilsætte sukkeret heri, men så skal det afkøle inden det tilsættes spritten. Giver ca 2 l. likør. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne