Skaldyrs-salat

Skaldyrs-salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SalaterRet : Salater - Skaldyrssalat

Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.line-muslinger (små sorte muslinger)
500 g.pil-selv-rejer (friske er bedst)
2 mellemstoreblækspruttekroppe af calamaro-typen (helst friske, men frosne kan bruges
 
 Marinade:
3 spsk.finthakket forårsløg
1 stk.skråtskåret forårsløg i ca. 1 cm lange stykker
2 spsk.finthakket gulerod
4 spsk.hakket bredbladet persille (hak lidt af stilken med)
2 spsk.grofthakket rød peberfrugt som først er renset for kerner og hinder
1.5 dl.extra vergine olivenolie
2-3 limefrugter, saften deraf
1 fedfinthakket hvidløg
1 fedhvidløg i tynde skiver
 salt
0.5 tsk.cayennepeber (strøget mål)
 
Opskrift:
Tilbered marinaden ved at piske olivenolien og limesaften sammen. Tilsæt så alle de øvrige ingredienser og lad det stå og trække, mens skaldyrene forberedes.

Skyld og rens muslingerne grundigt. Kasser dem, der er gået i stykker. Damp dem nu roligt i en tykbundet gryde/kasserolle med lidt hvidvin og et delt fed hvidløg. Det er meget vigtigt, at man ikke bulderkoger muslingerne, for så bliver de grove og viskelæderagtige i kødet. Når man derimod damper dem stille og roligt lidt ad gangen bliver de meget mere delikate. Man damper selvfølgelig under låg. Tilsæt lidt salt undervejs og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Skift også vinen i gryden efter hver kogning. De tilberedte muslinger lægges op på et stort fad.

Tag nu "stativet" ud af blækspruttekroppene. Kog dem herefter 4-5 minutter i letsaltet vand. Tag dem op og lade dem køle af, hvorefter de skæres ud i ringe a ca. en halv cm tykkelse.

Pil rejerne og fjern tarmen i ryggen. Anret blæksprutteringe, muslinger og rejer i et stort hvidt fad. Hæld marinaden over og lad det hele trække i køleskab med film over i en times tid.





karakterer:
Opskriften er vist 20078 gange,
og udskrevet 261 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu