Blommelikør - Blomme likør

Blommelikør - Blomme likør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Likør (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1000 g.store aromatiske udstenede blommer
5 dl.vinsprit
2.5 dl.arrak
1000 g.sukker
5 dl.vand
 evt.1 vaniljestang
 
Opskrift:
Store, modne, saftige, aromatiske blommer skoldes, flås, flækkes og udstenes og lægges i rene henkogningsglas. Stenene knuses, og kernerne lægges rundt i blommekødet sammen med den fint stødte eller hakkede vanille. Så blandes vinsprit og arrak og fordeles over blommekødet. Henkogningsglassene lukkes med låg, gummiringe og klemmer og stilles væk ca. en måned eller to.

Så koges en sukkersirup af sukker og vand, den afsvales helt inden saftspritten sies fra blommekødet gennem et klæde og blandes med sukkerlagen. Hældes på rene flasker som tilproppes og lakeres.


Blommekvaset røres med 500 g. sukker, til det er opløst, så kommes det i glas eller krukke som bindes meget lufttæt, pergament, vandskyende vat og igen pergament. Det bruges til sammenlægning af fine kager eller konfektlavning. Mellem to lag marcipan skåret ud i firkanter, trukket over med chokolade – kaukasussnitter.


karakterer:
Opskriften er vist 31216 gange,
og udskrevet 312 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (53 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-07-22 13:42:35
Hvis vinspit og finsprit er det samme, så må man gætte sig til styrken. Likøren skal formentlig være en hedvin, dvs at alkoholprocenten ikke overstiger 22 i det færdige produkt Vibeke

David  -  2009-09-01 12:05:31
Ja jeg vil nu også gerne prøve den opskrift, og ja Arrak kan man bestille i den lokale vin handel. Men hvad er "Vinsprit" ? det kan jeg ikke finde ud af er der her nogen der kan hjælpe med hvad de har brugt. Man kan jo fristes til at tro at det er Finsprit hvis det så er næste spørgsmål hvad styrke skal man så bruge ? det kan jo fås i mange styrker fra ca 40% til 98%.

Per  -  2007-08-12 09:43:34
Hvor købes arrak? kan den evt udelades og bruge vinsprit i stedet?

  -  2007-08-12 09:42:50
Arrak er en art brændevin fremstillet ved gæring og destillation af en blanding af ris og palmesaft (særligt fra kokospalmens blomsterstand). Fremstilles med forskelligt indhold af alkohol; den som kom til Europa, indholdt ca. 50%. Det er en farveløs eller svagt gullig væske der især importeres fra Indien.