Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fløde Jordbæris

Fløde Jordbæris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fløde Jordbæris, billede 4 Fløde Jordbæris, billede 1 Fløde Jordbæris, billede 2 Fløde Jordbæris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
90 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
Opskrift:
Piskefløden piskes til skum. Jordbærrene blendes. Flormelis, æggeblommerne og vanillen piskes lyse og skummende i ca. 15 min.

Bland det hele og hæld blandingen op i en form. Stilles i fryseren i mindst 3 timer.

Denne jordbæris får den almindelige regnbueis til at minde om en kemikaliefabrik.

Tips:

Optøede jordbær fra frost kan bruges og vanellestang kan skiftes ud med 1 tsk. vanillesukker


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (223 stemmer)

Opskriften er vist 230898 gange,
og udskrevet 7762 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6365 (1515 kcal)
KJ pr. Pers. 1060 (252 kcal)
Vægt ialt 650 gram
Vægt pr. Pers. 108 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 979 KJ (233 kcal)
Protein 2.4 gram
Fedt 17.0 gram
Kulhydrat 18.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2018-07-13 10:27:37
Ja du kan bruge alm. sukker i stedet for flormelis, og du skal bruge samme mængde

  -  2018-07-01 08:11:03
Hej Lige 2 spørgsmål jeg håber at nogle kan hjælpe med..??!? :) Kan man bruge sukker i stedet for flormelis? Hvis ja - hvor mange gram sukker i stedet for 90g flormelis? Kan man lave den sukkerfri? Vil blommerne stadig kunne piskes lyse og skummende?

Mig  -  2016-12-15 12:23:46
Denne opskrift er rigtig god til skole opgaver. :-D

Camilla  -  2016-06-05 13:18:51
Bedste og nemmeste opskrift ever Jeg køber de danske jordbær på tilbud. Jeg sprøjter den i små genanvendelige plast bægre med ispind i der er til ca. 20 is

Madonna   -  2015-12-25 23:30:12
Har lavet hjemmelavet is efter denne opskrift den var rigtig god. Bedere en den man køber i subermarket.

Kagemesteren  -  2014-01-12 17:38:11
Ser super lækre ud og har lavet den og det var et KÆMPE hit Og det er ekstra godt ud hvis man putter revet chokolade oven på eller over det hele så er det en overraskelse hvad der er inden i *_*

Inge  -  2013-08-19 21:38:38
Super god jordbæris, familien var helt vild med den, bortset fra mit barnebarn på 6 år, hun syntes den vi købte i brugsen smagte rigtig ,ikke den her

Anne Marie  -  2013-07-24 00:26:24
Varme anbefalinger herfra! Tilførte lidt limesaft og piskede æggehvider samt lavede den i ismaskine. Dejlig luftig og cremet samt skøn smag. Tak for en god opskrift! :-)

Brian  -  2012-09-02 13:40:30
Skift bare jordbær ud med brombær, og så har du, om muligt, en endnu bedre is . fast inventar hos os :P

karina  -  2012-07-15 16:39:22
den smager som hjemmelavet i skal.. ingen kunstig smag.. ren selv forkælelse... mumsss

jette  -  2011-07-03 14:03:18
det var en is dregne var vilde med

Isdamen  -  2011-06-30 20:24:47
Super nem og lækker is. Har aldrig prøvet at lave is før, og den blev perfekt!! Jeg frøs den i en lufttæt boks i fryseren, og den blev slet ikk iset, og jeg rørte ikke i den... Det der tip med stift pisket æggehvide fungerede ikk for mig. Den portion blev mindre kraftig i smagen og lettere grynet. Skal ha 50 gæster i weekenden, og dette bliver helt sikkert et hit..! :)

Fru K  -  2011-06-12 14:37:41
Min "jomfru" is - og den smagte super lækkert. Kan fint gå i en ismaskine, og derved hurtigere indfrysning. Uden krystaller i min i hvert fald.

Glad kok ;-)  -  2011-05-21 18:48:36
har ikke smagt isen endnu, men glæder mig meget. Har siddet og læst disse dejlige kommentarer.

ALI  -  2011-03-31 16:32:07
jeg synes at det var en rigtig god is jeg lavet 12 af dem det den bedste jeg nogen sinde havde smagte ros til den der har lavet den husk nu med en god mad lavning kom der altid noget godt sex tilbage ikke også

Cathrine  -  2011-03-30 17:40:18
Den is smager bare så godt jeg tror jeg spiste 9 stykker i går. Alle bør smage den. Den er både let at lave og smager bare så godt.

lotte  -  2010-06-26 18:42:11
Fantastisk is, kommer aldrig til at købe is i supermarkede igen... Jeg puttede den i min kitchenaid ismaskine så kan det ikke gøres nemmere... 10 min forberedelse og så i maskinen så er der is... Brugte 2dl fløde og ½ dl sødmælk for den ½ dl havde jeg brugt til jeres opskrift til banan isen...

Amalie  -  2010-06-05 20:01:15
Har ikke smagt den endnu, men glæder mig efter at have læst alle de dejlige kommentarer. :)

Susanne  -  2009-11-18 19:17:50
Da jeg har en datter med mælkeallergi erstattede jeg fløden med "erlet". Til min store overraskelse smagte isen så godt for os andre, at vi vedtog fremover at lave den allergivenlige til os alle. Som variation brugte vi også mørk guldbarre smeltet om med naturli sovsejævner og picnic nutella. Også en stor succes

Anette  -  2009-06-14 15:35:40
fed opskrift, super lækker is, intet dårligt at sige om den

Andrea  -  2009-05-22 19:41:10
Jeg prøvede med 230 gr jordbær+ ca. 2 håndfulde ribs, så puttede jeg 110 gr sukker i istedet. Det smagte godt ;)

Andrea  -  2009-05-22 19:37:24
Rigtig god is! Den er rigtig lækker og cremet,uhm ;) Så hvis man skal lave en god jordbæris er denne specielt velegnet:) (den kan også bruges med ismaskine i stedet for at man putter den i fryseren, har selv prøvet). :D

isgladwowspiller  -  2009-04-22 14:39:59
fantastik is! den er sød og lækker, bare rør i den en eller 2 gange under isfrysning så sys jeg den er parat til at servere på nogle af de bedste resturanter! mange tak for opskriften og alle i andre! prøv den. tager mega kort tid at lave og klar til om aftenen når man har en sød tand

kokken  -  2009-04-07 11:58:59
man behøver slet ikke piske æggene i så lang tid kortere tid kan sagtens gøre det lav den evt. i ismaskine så bliver den mere blød og lækker og ikke så iset og frossen hilsen kokken

esse  -  2008-07-06 15:57:14
virkelig god, den skal man bare prøve!

Kagernes dronning  -  2008-03-12 17:17:25
Let at lave og smager super godt. God til evt. arrangementer, børnefødselsdage f.eks. Skal prøves. MMM...

mumimor  -  2007-11-20 16:54:36
kom stift pisket pasteuriseret æggehvide i, det gør at isen er letter og skære når den lige kommer ud af fryseren

louise&malene  -  2007-07-08 16:27:04
skide god og har en god og sød smag PRØV DENNNNNNNNNNNN

Homemade  -  2007-06-19 16:52:44
virkelig god!!

Homemade  -  2007-06-17 11:57:42
håber den virker, for jeg skal bruge den iaften

mmm  -  2007-06-05 13:38:55
mmm den is er bare for god men man skal godt nok vendte i lang tid

kenneth  -  2007-05-12 14:11:00
lav bare dobbelt potion - den smager himmelsk

Mgr  -  0000-00-00 00:00:00
Super let at lave - dejlig smag - kan kun anbefales.

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Total lækker is. Prøv den...