Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Cremede friske jordbærruller

Cremede friske jordbærruller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :



Ingredienser:
250 g.jordbær nippede
60 g.smør
2 æggeblommer
0.8 dl.fløde
90 g.sukker
1 tsk.citronsaft
6 friske lasagneplader 16x21 cm
40 g.ristede smuttede mandler
 
 Pynt:
1 spsk.ristede smuttede mandler
 flormelis
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 180 grader og smør en gratinskål. Halver jordbærrene fra top til bund. Smelt 20 g smør i en gryde og vend jordbærrene forsigtigt rundt heri i 20 sek. Tag dem op af gryden. Smelt endnu 20 g smør i gryden. Bland æggeblommerne med fløde og kom dem i gryden med sukker og citronsaft. Lad det koge under hyppig omrøring til det er meget tykt. Tages af varmen og jordbærrene røres i. Køles af.

Læg de friske lasagneplader, to ad gangen, i masser af kogende vand i 3 min., eller til de er kogt. Læg dem over i en skål koldt vand. Lad dem stå i 1 min, inden de lægges på viskestykker for at tørre. Fordel jordbærblandingen og mandlerne på pastapladerne, idet der holdes en 3 cm. kant fri hele vejen rundt. Fold de lange sider ind først, dernæst foldes den ene ende, der er tættest på op og der rulles. Når fyldet begynder at sive ud, foldes den fjerne ende ind over. Læg dem forsigtigt med sammenføjningerne nedad i det smurte fad. Placer rullerne tæt op ad hinanden. Dup det resterende smør oven på rullerne. Drys med mandler og 2 tsk. flormelis.

Bagetid:
15 min., hvorefter de sættes under den vare grill i 5 min., eller til de er let brunede.

Denne dessert er lækker med vanille- eller jordbær is.

Tips:

Jordbærene i desserten kan erstattes af f.ex blåbær eller hindbær.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 18237 gange,
og udskrevet 223 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu