Vafler, Nemme og gode

Vafler, Nemme og gode, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
KagerRet : Kager - Vafler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : Majse

Indsendt :      Red:

Vafler, Nemme og gode, billede 4 Vafler, Nemme og gode, billede 1 Vafler, Nemme og gode, billede 2 Vafler, Nemme og gode, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Vaffeldej
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Vaffeldej:
Alle ingredienserne blandes og røres sammen og til sidst tilsættes det smeltede smør.

Er dejen blevet klumpet kan den stilles på køl en halv times tid og så piskes godt igennem, eller du kan køre den gennem en sigte.


Det er ikke nødvendigt at bruge smør på vaffeljernet da den smeltede smørret i dejen er tilstrækkelig.

6 cl. Middelvarme 3-4 minutter pr. vaffel.


Vaflerne lægges på rist, bør ikke stavles da de så bliver bløde.

Serveres straks med f.eks. flødeskum og syltetøj.


Beskrivelse:

Vafler og deres oprindelse

Der er intet, der mætter smagsløgene, så godt, som en omgang gode, sprøde vafler toppet med flormelis og syltetøj. Det er nok også det, der gør, at vafler har været en favoritspise i mange år, faktisk lige siden det 13. århundrede. Fra græsk fladbrød til en moderne vaffel Vafler er faktisk ikke en udelukkende moderne spise, men skulle eftersigende kunne spores helt tilbage til det antikke Grækenland, hvor man over bål ristede en forholdsvis usødet dej mellem to metalplader, der var fastgjort til et træhåndtag.

Grækerne døbte disse fladbrød

obelios, og de var ikke nær så søde, som de vafler, vi kender i dag. Lignende, usødede vafler kom efterfølgende til Europa i løbet af middelalderen, og blev, af den katolske kirke, døbt oublier. Det er dejen til disse, der, efter tilføjelse af andre ingredienser - såsom fløde, honning og smør - er blevet til de søde, lækre vafler, vi nyder at indtage i dag.

karakterer:
Opskriften er vist 4024378 gange,
og udskrevet 33354 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2070 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10344 (2462 kcal)
KJ pr. Pers. 1724 (410 kcal)
Vægt ialt 1147 gram
Vægt pr. Pers. 191 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 901 KJ (214 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 10.8 gram
Kulhydrat 23.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ayesha  -  2022-08-28 09:20:55
Det her er den eneste vafelopskrift jeg bruger. Elsker den!

Agnes  -  2022-07-14 16:34:01
Hej! Jeg elsker alletiders kogebog. Hver gang jeg skal lave en dessert bruger jeg altid alletiders kogebog for der ved jeg at jeg kan finde noget godt!😋🍰🎂🧁

Irene  -  2022-06-22 11:36:54
Smager for meget af æg, slatne og kedelige i smagen

Tilde  -  2022-03-29 15:18:17
Den smagte ikke af serlig meget

  -  2022-02-20 16:32:31
Lækre vafler og lette at lave.

  -  2022-02-05 21:13:02
Hvor mange vafler er der pr person

  -  2022-01-25 13:24:17
Jeg bagte disse vafler, fordi jeg ikke kunne finde/ huske min sædvanlige opskrift. De er lidt tørre, der skal helt klart mere fedtstof i, jeg bruger sædvanligvis 150 g smeltet smør.

  -  2021-12-25 15:40:11
🤣🤣 En 6-7 stykker tænkte jeg ikke var nok, så lavede dobbelt portion… Så fik 25!! - hvilket var nok!!!!! Men smager fint

Daniel Pedersen   -  2021-12-10 07:23:22
Det er en super nem vafelopskrift men en lille smule kedelig Derfor tilføjer jeg altid noget vaniljepulver for at gøre dem mere spændene Super lækker med noget vaniljepulver

Kirsten Kokholm   -  2021-12-05 18:09:15
De er nemme at lave, fint sprøde og så smager de dejligt

  -  2021-08-26 09:45:53
Jeg skiftede 2 dl mælk ud med øl, og 100 g hvedemel ud med fuldkornsmel. Fik de sprødeste vafler, frøs halvdelen ned og smed dem i ovnen nogle dage efter og de smagte helt som frisklavet.

Andrea spar  -  2021-08-03 13:14:56
De smager himmelsk! Klar anbefaling

Helle Bødker  -  2021-06-12 12:46:04
Nem og god opskrift :-)

Viola  -  2021-06-09 13:20:32
De er Rigtig gode!

Emily  -  2021-04-24 17:13:26
Jeg vil gi' det et forsøg, jeg tænker de er mega gode!

Mutter  -  2021-04-01 10:25:11
Kan anbefale at anvende 75-100 g finvalsede havregryn findelt lidt med fingrene og tilsætte mel til rette konsistens (ca 250 g). Smager lækkert, øger fiberindholdet og de blev dejligt sprøde.

Amalie  -  2021-03-16 11:12:09
skide god opskrift, super lækre, jeg fik 7 store vafler med 5 hjerter i hver ud af denne. jeg sigtede klumperne fra og det fungerede godt.

NM  -  2021-02-25 18:51:46
Fin opskrift - Dog mangler der sprødhed for det sidste.

  -  2021-02-25 16:33:24
Den var rigtig dejlig og mega god⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Birgit  -  2021-02-21 13:53:13
Supergode m hjemmelavet marmelade

FE  -  2021-02-07 23:53:19
Har aldrig smagt så en kedelig vaffel før. Den bliver utrolig blød i konsistensen og smager af mel og vand agtig - altså ingen smag.

  -  2021-01-31 18:03:52
De smagte af æg ikke en god opskrift

Mette S  -  2021-01-15 16:43:20
Virkelig dårlig vaffelopskrift, hvis du drømte om sprøde, luftige vafler med rigeligt smør i dejen. Dette var en kedelig omgang - dem laver jeg i hvert fald ikke igen!

vildana  -  2021-01-01 14:03:44
Tak for opskriften. Vaflerne smager super godt!

Linda   -  2020-12-19 14:33:34
Mega gode sprøde vafler. Smagt så godt

Heinz Honore  -  2020-12-06 11:53:11
super gode og smager godt

Bjarne Nikolajsen   -  2020-12-02 11:57:00
er utrolig nem og smager dejligt

Sara Kjaer  -  2020-11-15 08:13:05
Den er god.

Lotte  -  2020-11-12 17:28:14
Meget mere vanilie

  -  2020-10-27 20:10:39
Den er god og smager god

Bjørn Kronborg  -  2020-09-28 11:14:39
Mente du ikke Stables?

waffle lover   -  2020-07-13 22:34:11
Dejen ville meget gerne klumpe men en si gjorde det magiske trick. Hælder man for meget dej i jernet kan man med fordel stille et bjerg af gryder ovenpå, således at den holdes lukket. 3/10. Waffle buddies 4 life 🧇🧇✌🏻

Nina Ellegaard Andersen  -  2020-05-23 12:10:11
god

Fru O  -  2020-05-23 11:30:57
Super god opskrift, jeg har dig tilføjet lidt ekstra sukker og kanel. Nogle skriver at det er en dårlig opskrift måske at vaffeljernet skal skiftes ud, det gjorde vi og det har betyder en kæmpe forskel på sprødhed og konsistens på vaflerne.

Hanne  -  2020-05-09 15:02:11
Put mere smør i dejen så bliver de sprøde

Silas  -  2020-03-22 15:27:37
Der skal meget mere sukker i. Det smager af brød

Marcus  -  2020-03-07 14:37:46
Hej jeg synes at de smager vildt godt husk at tag smør på jeres vaffeljern ellers hænger det fast. Super god opskrift.😁

Hej  -  2020-01-30 20:36:43
Prøvede uden sødmælk da vi ikke havde noget men det smagte super godt!:)

Alfred 11 år  -  2020-01-10 11:08:08
det er nogle vafler! vi laver dem i madkunsskab!

Sabine  -  2019-12-25 20:07:36
gode vafler fordi jeg til satte citron og appelsin samt skal

nina  -  2019-12-07 17:02:22
en god idee til vafler. varme kirsebaer med en kugel vanillieis og flodeskum.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her