Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Scones II

Scones II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
KagerRet : Kager - Scones

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt af : Miccen

Indsendt :


Scones II, billede 4 Scones II, billede 1 Scones II, billede 2 Scones II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Sigt hvedemel, bagepulver, flormelis og salt ned i en skål Smulder smørret i melet, så det ligner reven ost. Saml dejen med mælken. Dejen bør være blød og klistret.

Rul dejen ud i ca. 1 cm's tykkelse og 7 cm. i diameter på et melet bord og udstik scones med et glas eller udstiksjern. Kan laves i mange sjove faconer.

Læg dem på en bageplade, pensel med æg og bag dem ved 220 grader C. alm. ovn i 10-12 minutter.

Tips:

Scones kan varieres med grofthakket chokolade reven appelsinskal rosiner eller anden tørret frugt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (206 stemmer)

Opskriften er vist 204646 gange,
og udskrevet 6172 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6501 (1548 kcal)
KJ pr. stk. 541 (129 kcal)
Vægt ialt 539 gram
Vægt pr. stk. 44 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1206 KJ (287 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 10.4 gram
Kulhydrat 42.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-02-25 21:32:59
De hævede næsten ikke på trods af den forholdsvis store mængde bagepulver! Kan bestemt ikke anbefale denne opskrift!:(

Stefanie  -  2016-10-23 14:59:19
De var triste og tøre måtte 2 gange tjekke om. Jeg havde glemt en indgradiens siden tørheden

Winnie  -  2016-09-04 14:11:19
Rigtig gode, tilsatte 1 revet æble og erstattede mælken med creme fraise. Dryssede med kanel og sukker.

Trine  -  2016-02-10 14:13:26
Mums, de er gode :-) prøv med flødeskum og syltetøj. Det er kriminelt lækkert :-)

  -  2013-09-11 17:22:37
Havde sat den til at jeg skulle få 24, men fik kun 14...

ChristinaHammer  -  2013-08-18 15:33:45
Geniale og super nemme scones - pimpede dem lidt op med noget hakket chokolade! Fantastiske med smør på og en kop te ved siden af! :)Hvis nogen har problemer med at få dem til at hæve, kan det have noget at gøre med at bagepulveret er blevet bearbejdet for hårdt og for længe, så det er nok smartest at lave dem i hånden i stedet for i en foodprocessor, selvom det lyder til at være gået fint for de fleste :)

Christina  -  2012-11-10 19:21:49
Jeg ved ikke hvad dem, der siger at de er tørre, har gjort forkert. Mine er lige kommet ud af ovnen, og de er super lækre! Tilsatte æblestykker og store chokoladestykker, og blandede ægget til pensling op med lidt kanel og sukker.Det blev svært at rulle ud, men var klart dét værd!

Molly   -  2012-09-15 08:59:43
Rigtig nem, nem og god opskrift på scones, har prøvet mange, men denne dej er nem at have med at gøre og så er de lette og smager godt, de blev alle spist samme dag, der var endog nogen som ville have flere, men kom for sent til fadet ;))) Tak for den - det er en gemmer ;))

ditte  -  2012-08-06 13:51:53
Ej okay.. Såå gode og fantastiske var de altså heller ikke.. Synes også de smagte lidt for meget af flourmelis

trine  -  2012-03-25 20:28:54
hmmm skuffet, de blev ret tøre, næste gang bliver det en anden opskrift

TinaD  -  2012-02-19 17:13:07
De blev rigtig gode! Lavede dobbelt portion og brugte 4 spsk flourmelis og erstattede mælken med fromaige frais. Lavede en portion med 50 gram hakket chokolade og en portion med en håndfuld hakket tranebær. Dog skulle der lige en lille sjat mælk i for at dejen blev lidt fugtig. Gav dem 11 min på 190 grader varmluft

Jogis køkken  -  2011-09-24 11:55:52
Hel formidabel opskrift, Har lavet den flere gange, med stor succes. tilsætter dog 100 g hakket mørk chokolade og undlader at pensle dem:)

Mads  -  2011-08-25 15:11:08
Meget lækre, uhmm. Puttede Pålægschokolade oven på toven før jeg satte dem ind i ovnen. Rigtig smagfuldt

Sigrið  -  2011-06-18 01:09:00
Har lige bagt dem, men de blev lidt kedeligt flade og brændte i bunden.. Ovnen var sat på 220, og de bagte kun i den tilrådede tid i midten af ovnen. Lidt skuffende... Men jeg prøver måske denne her opskrift igen en anden gang, for at se om de da bliver bedre.

Bagerens lærling  -  2011-04-10 13:20:16
Så har jeg lige bagt dem for anden gang! De er simpelthen et hit, især for en ikke så erfaren bager. De er nemme at lave, man har altid ingredienserne og så skal de ikke hæve, så tålmodigheden skal kun lige holde de 10-12 minutter de er i ovnen :-) De får et 9 tal af mig, for selvom jeg er amatør-bager er jeg ekspert-kage-spiser ;) Tak for denne opskrift der giver mig modet og lysten til at bage! :D

Anonym  -  2011-03-16 21:12:30
Jeg har endnu ikke smagt dem, men de dufter godt og de ser gode ud. Jeg har proppet mandler i samt lidt yoghurt i stedet for sødmælk.

Michelle  -  2011-03-02 17:26:30
Super god og nem opskrift. Det tager jo ingen tid og så smager de jo fantastiske. Helt sikkert en opskrift jeg vil benytte igen

midtdjurs friskole Irene Jytte  -  2011-02-16 08:21:01
Vi havde ingen mælk, så vi brugte vand og de bliv også gode.

ukendt  -  2011-01-20 19:15:56
viiirklig gode scones :)! jeg erstattede flormelisen med sukker, og de smager suuper ;) klart 13 tal :D

Jane  -  2010-12-06 18:02:35
De blev bare SÅ gode.. jeg kom chokolade i, og de er blevet helt perfekte!! :D

  -  2010-10-26 23:16:59
Mine blev ret flade, men tror det skyldes at jeg ikke brugte nok bagepulver? Er altid i tvivl om det er med top eller uden top... Smagen var ok. De er bare lidt tørre..

AMG  -  2010-10-17 21:56:45
De blev flade og havde en besk smag og røg i skraldespanden med det samme vi havde smagt på dem. En anden gang ville jeg vælge en anden opskrift.

  -  2010-09-25 17:56:17
Nøj, de er gode. Jeg smurte bradepanden med smør i stedet for at bruge bagepapir - det gør dem dejligt sprøde i bunden. Og jeg penslede dem med en god portion æg. Gav dem kun 10 min. i ovnen. Haps de er lækre!!

Poul  -  2010-09-05 16:20:42
De var altså total nedtur. De var stenhårde efter 4 timer i ovnen :(

marie 11  -  2010-08-28 17:14:03
jeg synes den er PERFEKTE!!

mig  -  2010-08-03 04:17:16
mine hævede aldrig op. De voksede lidt, men de så mere ud som en digestivekiks. De smagte dog rigtig godt. Dejligt sprøde. Jeg brugte sukker i stedet for flormelis, og de smagte rigtig godt.

Mira  -  2010-06-22 21:37:38
Wow, de er da for lækre. Super nem og dejlig opskrift, slet ikke for tørre. Min mand sagde at han normalt ikke synes om scones, men dem her blev han vild med. Tak :-)

  -  2010-05-09 15:04:15
Ligesom jeg har rodet rundt på nettet for at finde den perfekte opskrift på chokolate chip cookies, har jeg også ledt efter en på scones. Og den er altså her!

Super (;  -  2010-04-25 20:38:59
Har selv prøvet bage dem og børnene de elsker dem! sådan når de lige er kommet ud af ovnen, og er dejlig varme. de kan godt blive lidt "tørre" MEN det er først når de er kolde og et stykke tid efter, men slet ikke så tørre som hvis du sidder på en café over i England men en kop kaffe (: Det en super, Super opskrift og anbefales da til alle ...

Martha Stewart  -  2010-03-22 22:02:57
Udmærkede scones. Om noget lidt tørre. Det skyldes nok at jeg ikke havde en foodproccser + at jeg ikke havde en form der var 7 cm. Måske har jeg bare en ekstra sød tand, men synes nu godt der kunne være kommet lidt mere flormelis i. Min vægt er fra Ikea - derfor vejer nok en anelse ukorekt.

Camilla  -  2010-03-21 13:45:07
Jeg laver 18 stk. og her er en lidt sundere opskrift, til dem der elsker scones, men gerne vil være sundere. :) 250 g hvedemel 125 g speltmel 6 tsk. bagepulver 1½ knsp. salt 50 g smør 2 dl minimælk 4.5 spsk flormelis Mørk chokolade Lidt appelsinskal - Så bliver de sundere, men stadig guddommelige :D!

Cille  -  2009-07-23 13:28:53
Brugte skummetmælk i stedet for sødmælk, fungerede fint

Patricia  -  2009-07-05 15:52:19
Min far er englænder, og hans kone putter rosiner og kanel i - hvilket smager rigtig godt :)

bing  -  2009-06-27 11:32:11
De er helt super. Med blåbær bliver de både gode og flotte..

mmm.. mm.. mmmmm!!  -  2009-05-18 21:27:39
DE ER FANTASTISKE! jeg troede slet ikke at scones kunne smage så godt.. jeg puttede lidt appelsinskal og små chokoladestumper i, og uuuh hvor det smagte godt! det må i altså bare prøve!!!

  -  2009-04-20 19:11:19
ja, flormelisen var der lidt for meget smag af :) men ellers, ummmmm..

  -  2009-04-11 18:02:34
Det kan du sagtens mette (:

Mette  -  2009-03-17 15:43:43
Kan man ikke bruge vand da jeg ikke kan tåle mælk??

mig  -  2009-01-04 14:55:24
Rigtig nemme. de smager fantastisk, og man kan varierre med alt muligt, efter smag, bliver det bedre? - jeg laver dem tit hvis jeg får uventede gæster, inden for en time (-:

Nansi mus  -  2008-11-09 13:35:35
Synes nu mine blev lidt kedelige. Men havde heller ikke hverken chokolade eller appelsin i huset. Eller noget som helst andet for den sags skyld.

Furina  -  2008-11-06 23:45:23
har ikke food processor eller andre tekniske hjælpemidler, men det tog stadig længere tid for min ovn at varme end for mig at blive klar til at sætte sconesne i ovnen. Glæder mig til at smage dem :)

  -  2008-09-29 19:24:42
det lyder som om at jeg skal prøve dem dem men skal der ikke noget sukker i

Freja  -  2008-06-10 11:28:25
En rigtig lækker og nem opskrift, som jeg har brugt mange gange. Kan klart anbefales.

bager pige  -  2008-05-01 17:34:09
Er lige blevet færdig med mine og synes de er GODE! (: - prøv dem

Tikki  -  2008-04-21 21:09:32
Lyder som om jeg skal Prøve dem :)

kitty  -  2008-02-23 06:18:29
hejsa disse her scones er pragtfulde - jeg byttede mælk ud med yoghurt!og brugte 2 spiseskeer sukker! Hvis man bruger en foodprocesser tager det ca. 2 minutter at lave dejen - klemmes ud på et meldrysset bord og stikkes ud - man kan altså lave morgenbrød i løbet af 10 minutter - og så skal de naturligvis lige bages - eller til eftermiddagskaffen i stedet for boller - et lynhurtigt hjemmebag som det er svært at hamle op med!

Eva  -  2008-01-30 15:50:36
Rigtig gode og ikke for fede. Sparede dog også den sidste skefuld sukker og synes de blev helt tilpas søde. Har I prøvet en ægte engelsk cream tea? Scones med smør, stiftpisket flødeskum og marmelade på toppen. Mums, det smager godt. Fedtfattigt er det dog ikke, så jeg styrer mig, men idéen er hemed givet videre til jer med et mere afslappet forhold til kalorierne. :-)

........  -  2007-12-26 11:18:48
det vae fantastiske du må ha fuldt opskift forkert kom chokolade stykker i så bliver lækre

Michael  -  2007-09-21 20:51:49
Rigtigt nemme at lave, og smager super!

Charlotte  -  2007-08-28 10:14:12
Virkelig gode!!! Utrolig lette at lave. Varm dem på en brødrister inden de serveres. Og prøv med tørrede tranebær.

Master Chef plus tilskuer  -  2007-07-23 16:32:31
Disse scones er helt unikke! Promise.. Jeg kan fortælle at en kombination af chokoladestykker og frisk appelsins giver en outstanding smagsoplevelse. En sand orgasme for smagsløgene! TRY IT! Men husk, de skal ikke have for længe i ovnen - så brænder de på!

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her