Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oste Fondue

Oste Fondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Schweiz

SchweizIndsendt :





Ingredienser:
1 fedhvidløg overskåret
4 dl.tør frugtagtig tør hvidvin
1 tsk.majsstivelse eller kartoffelmel
3x 350 g.Forskellige smelte oste, revet eller i tynde skiver
3-4 spsk.Kirsch
 Frisk kværnet hvid peber
 Tern af Fransk land brød
 


Opskrift:

Gnid indersiden af en caqueelon ( traditionel fondue gryde) med hvidløg . Man kan også hakke hvidløget fint og komme det i gryden.

Bland majs stivelse eller kartoffelmel med 2 spsk af vinen i en lille skål. Stilles til side. Hæld resten af vinen i gryden.

Opvarm vinen meget langsomt. Tilsæt osten i skiver eller revet og fortsæt med at opvarme blandingen. Rør, til osten begynder at smelte og væsken bobler.

Rør langsom majs stivelsen eller kartoffelmelet i, derpå kommes resten af osten i, lidt ad gangen. Tilsæt Kirsch og peber. Sæt fonduegrtden over et fyrfadslys på bordet sammen med brødterninger til dypning.

Tips:

I Schweitz vil osteblandingen bestå af Emmentaler, Gruyere og Appenzeller eller raclette, mens man i Fankrig foretrækker Comte eller Beaufort. Der kan også bruges 1/3 Danbo eller Samsø.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (11 stemmer)

Opskriften er vist 26998 gange,
og udskrevet 446 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Cille  -  2008-12-30 12:48:22
Vi dyppede grønt i osten som bladselleri og gullerøder, det var utroligt godt.


  -  0000-00-00 00:00:00
giv små pillekartofler til


Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan med fordel spise små syltede løg eller agurker til, så bliver det ikke så fedt.