Othellolagkage (pisket dej)

Othellolagkage (pisket dej), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : N

Indsendt :      Red :
Othellolagkage (pisket dej), billede 4 Othellolagkage (pisket dej), billede 1 Othellolagkage (pisket dej), billede 2 Othellolagkage (pisket dej), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Creme:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Desuden:
100 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
1 dl. Portvin, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 ds. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ren rå marcipan
   
Opskrift:
Tænd for ovnen.

Bunde:
Pisk æg og sukker helt hvide og skummende. Drys melet i æggemassen gennem en sigte og vend det i med en dejskraber. Smør en springform godt. Kom dejen i og bag den i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter. Prøv med strikkepind. Afkøl og flæk kagen i 3 bunde. Kan også bages i 3 smurte lagkagebundsforme.

Creme:
Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Kom begge dele sammen med alle de andre ingredienser i en tykbundet gryde, pisk det sammen og varm det op til kogepunktet under piskning. Når cremen koger tages den straks af varmen, hældes i en skål og afkøles.

Desuden:
Smelt chokoladen over vandbad (bruger du rigtig chokolade skal den varmes op til 48 grader og tempereres til 30 grader før du smører den på) og smør den på den øverste eller pæneste af de tre kagebunde.

Læg en anden kagebund på et lagkagefad og byg kagen op:

Kom makroner, vin og blendet ananas på den nederste bund. Læg næste bund over og dæk med vaniljecremen. Læg den chokoladeovertrukne bund øverst og pynt siderne med flødeskum og/eller udrullet marcipan.

Stilles koldt til den skal serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 76008 gange,
og udskrevet 1257 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13716 (3265 kcal)
KJ pr. Pers. 1143 (272 kcal)
Vægt ialt 1481 gram
Vægt pr. Pers. 123 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 926 KJ (220 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 33.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-12 13:27:48
Rigtig god opskrift med mangler iform af flødeboller

  -   2017-07-26 22:56:34
Jeg vil også lige høre om man behøver portvin, kan man ikke afstatte det med juice. ?

  -   2011-08-24 14:55:53
Kagen er super god!, Men der bliver alstå ikke til 3 kage bunde :-( Men ellers super God :)

  -   2011-07-02 23:02:38
skal der portvin,kan man ikke putte noget andet

  -   2010-04-15 15:28:20
Mmm, det er bare så lækkert!