Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceCroissanter 02

Croissanter 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : N

Indsendt :Ingredienser:
20 g.gær
2 dl.lunkent vand
1 tsk.salt
0.5 dl.sukker
1.5 dl.lun mælk
500 g.hvedemel
250 g.smør
 
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt, sukker og den lune mælk. Ælt hvedemelet i gærblandingen. Ælt med mel til dejen er smidig; lad den hvile mens du rydder op. Rul dejen ud til et rektangel, meget tyndt. Skær smørret meget tyndt og læg det på halvdelen af dejen. Resten foldes ind over og trykkes flad. Klem sammenføjningerne godt sammen. Rul ud til dobbelt størrelse og fold 3 lag af dejen, gentag dette tre gange. Del dejen i 3 stænger og del i trekanter der rulles til croissanter. Kan fyldes med marcipan, chokolade eller æblemos. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, pensl dem med æg og perlesukker og bag dem ved 210 grader i 12 - 15 minutter.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Croissanter

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (43 stemmer)

Opskriften er vist 44199 gange,
og udskrevet 708 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Steen  -  2017-11-18 16:18:32
Den var faktisk super god, dog vil jeg give bageren ret... Lav det no med kold mælk og vand..De bliver SÅ meget bedre på den måde

Anja  -  2016-12-18 22:44:28
Super lækre - og fryseegnet!

  -  2015-10-28 11:59:44
En fantastisk opskrift! Lyt ikke til bageren, de er blevet helt perfekte :-)

Jesper  -  2013-09-15 08:14:18
Jeg har været bager i 26 år, og haft en wienerbrødsfabrik i udlandet. Fremgangsmåden er dels skrupforkert, dels ufuldstændig på flere punkter: 1. Vand og mælk skal ikke være lunkent. Det skal være så iskoldt som muligt. Varmen sætter hævningen i gang, og når dejen begynder at hæve under rulningen, smadres alle rullelag. 2. Dejen skal ikke køre til den er smidig, for det gør den sej og svær at rulle ud. Den vil trække sig sammen, og bagværket vil blive skævt og grimt. Dejen skal kun køre så ingredienserne lige præcis er mikset sammen. Konsistensen skal være fast, men fedtet på overfladen - og IS-kold. 3. Dejen skal ikke rulles "meget tynd". Der skal rigeligt mel på bordet og dejen, så det hele ikke hænger i, og dejen rulles ud i en firkant (ikke en rektangel)ca. 5-10 mm tyk. ALT mel skal fejes væk fra overfladen, ellers skiller hele bagværket ad. 4. Smørret skal ikke skæres ud - så vil stykkerne skøjte rundt inden i dejen. Smørret skal være koldt, og det skal bankes ud i en firkant med en kagerulle mellem to stykker bagepapir. Lægges på skrå af dejfirkanten, og dejen pakkes sammen om smørret som en konvolut. Der kommes mel på igen, så kagerullen ikke hænger i, og NU rulles dejen FORSIGTIGT ud i en rektangel, indtil den er 5-10 mm tyk. 5. Alt mel fjernes fra overfladen inden dejen lægges sammen 3 gange, og den foldede dej drejes en kvart omgang - så man ikke ruller i den samme længderetning igen, og rulles nu ud i en længere, smallere rektangel, fejes af, og lægges sammen i tre lag. Herefter skal dejen hvile på en plade i køleskab i 30-45 min. Og det SKAL være på køl så dejen hæver allermindst muligt. 6. Efter hvilet, rulles dejen igen i den anden længderetning, lægges sammen i 3 lag og rulles nu i en ca. 10-12 cm smal bane ned til ca. 3 mm. Trekanter skæres ud, og man kan komme fyld i eller lade være, rulle trekanterne sammen og bukke dem så de ligner horn. Pynte af med sukker eller lade være. 7. Croissanterne stryges med et sammenpisket æg, hæver lunt i 30-45 min. til dobbelt størrelse og bages ved 220 grader til de er gyldne og sprøde. Ca. 12-15 min. Hele hemmeligheden i ALLE rullede deje er, hvad enten det er wienerbrød, smørbirkes eller croissanter, at dej og fedtstof har samme temperatur og nogenlunde samme faste konsistens. At alt holdes så koldt som muligt, så dejen ikke hæver før rulningen er overstået. At man ikke maser dejen når man ruller, men forsigtigt ruller den ned med kagerullen, og at smørret bankes smidigt og ud i en firkant. Alt andet vil ikke lykkes overhovedet. God fornøjelse.

Bodil, Kbhvn  -  2013-09-13 22:27:57
Meget lækre. De kan nedfryses i bagt tilstand og senere tages frem og sættes direkte i ovnen i 5-8 min. ved ca. 180 grader. Såvel udgaven med marcipan som udgaven med æblemos høstede megen ros.

LL  -  2008-08-15 18:00:20
Super lækre - prøv også med blød nougat som fyld. Ca. 100 g. Pensl med mælk og drys med alm. sukker.