Rispilav - Pilav

Rispilav - Pilav, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Ris Tilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :     

Ingredienser:
2.5 dl.ris
100 g.smør
5 dl.bouillon eller vand
1 kvisttimian
1 laurbærblad
0.5 bdt.persille
 salt
 
 Endvidere:
2 spsk.smør
 
Opskrift:
Kom risen i en stor skål og dæk med godt saltet vand. Lad det stå et par timer.

Si vandet fra.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og snur risen heri 3-5 minutter, uden at den tager farve. Tilsæt dobbelt så meget bouillon eller vand, som risen fylder, kom timian, laurbærblad og persille i. Lad det koge op og lad herefter risen mørne for svag varme under låg et kvarters tid, så skal al væden være opslugt. Fjern krydderurterne. Rør de sidste 2 spsk. smør i og lad risen stå endnu nogle minutter under låg.

Server den herefter temmelig omgående.





karakterer:
Opskriften er vist 18056 gange,
og udskrevet 200 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu