finthk. løg eller 2-3 skalotteløg1 finthk. løg eller 2-3 skalotteløg
2.5
dl.
ris2.5 dl. ris
100
g.
parmaskinke i tern eller strimler100 g. parmaskinke i tern eller strimler
8
dl.
kogende hønse- eller grønsagsbouillon8 dl. kogende hønse- eller grønsagsbouillon
1
dl.
tør hvidvin1 dl. tør hvidvin
2.5
dl.
friskbælgede ærter2.5 dl. friskbælgede ærter
25
g.
reven parmesanost25 g. reven parmesanost
salt salt
peber peber
Opskrift:
Varm oliven i en sauterpande og sauter løgene klare heri.
Tilsæt ris samt skinke og bland de to ting omhyggeligt med fedtstoffet, så alle riskorn fedtes godt ind.
Spæd med kogende bouillon samt vin lidt efter lidt under omrøring, og lad væden koge helt ind mellem hver tilsætning.
Fortsæt på denne måde, til risene er møre og væden brugt op. Tilsæt evt. yderligere bouillon eller vin om nødvendigt.
Vend ærter og parmesan i risene, varm det hele kort og smag til med peber, evt. også salt, men husk, både skinke og ost salter en del i sig selv.
Tips:
Serveres som tilbehør til fisk eller fjerkræ.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 8717 gange, og udskrevet 133 gange.
Kommentarer
Henning Lanzarote - 0000-00-00 00:00:00 Jeg kom lidt røget skinke i i stedet - helt fint, men for kraftig til fisk. Perfekt til kylling
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider