Frisk svesketrifli

Frisk svesketrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.stenfri svesker
125 g.sukker
1 appelsin, Revet skal af
1 dl.æblejuice
1.5-2 dl.vand
 Kødet af 1-2 appelsiner
 
 Creme:
5 dl.piskefløde
1 vaniljestang
3 æggeblommer
3 spsk.Sukker
3 Husblas, blade
 
 Desuden:
14-15 letknuste makroner
75-100 grofthakkede valnødder
 Lidtsherry eller portvin
 
 Pynt:
 Flødeskum
 Mynte eller citronmelisseblade
 
Opskrift:
Kom svesker, sukker, appelsinskal, juice og vand i en gryde og lad det koge ved middelstærk varme i 5-7 minutter. Lad det køle helt af og bland små appelsinstykker i.

Creme:
Bring 3 dl. fløde i kog med vaniljekorn og den flækkede tomme vaniljestang. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Hæld den hede fløde i æggeblandingen under kraftig piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og varm op til kogepunktet, mens der piskes, men cremen må ikke koge, da den så skiller. Fjern vaniljestangen, sluk for blusset og smelt husblasen i den varme creme mens der stadig piskes. Lad cremen køle af. Pisk 2 dl. fløde til skum og vend dette i cremen.

Kom makroner og nødder i portionsglas og dryp med lidt hedvin. Fordel sveskeblandingen og cremen i glasset og pynt med flødeskum og et smukt grønt blad.





karakterer:
Opskriften er vist 17263 gange,
og udskrevet 190 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-11 11:12:42
Råcremen bliver alt for tyk med 3 blade husblas, jeg måtte rører mælk i efter flødeskummet, og den blev med små klumper i cremen, så jeg var nød til at gnide den igennem en sigte, men slutresultatet blev fint.