Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt smøret. Rør det øvrige i og ælt dejen. Skal hæve under et fugtigt klæde 1-1½ time.
Rul dejen ud til en firkant ca. 23x33 cm. Lav en lille kant hele vejen rundt. Hæver under fugtigt klæde mens fyldes tilberedes.
Baconen skæres småt ud og svitses. Løgene skæres i tynde skiver og steges klare i baconfedtet, evt. mere fedtstof.
Pisk æggeblommer, cremefraiche og krydderier sammen, vend en stiftpisket æggehvide i.
Fordel baconen på dejbunden, herover løgene og hæld til sidst æggeblandingen over. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 45 minutter.
Serveres lun.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(12 stemmer)
Opskriften er vist 110116 gange, og udskrevet 2933 gange.
Energi:
KJ total 12258 (2918 kcal)
KJ pr. Pers. 3064 (729 kcal)
Vægt ialt 1620 gram
Vægt pr. Pers. 405 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 756 KJ (180 kcal) Protein 6.1 gram Fedt 10.7 gram Kulhydrat 15.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2009-09-26 19:02:26 Der gik lidt kuk i det med tiden, men jeg mener at den fik 20 minutter mindre en angivet, og den var færdigbagt, så måske den kan nøjes med mindre tid.
Christina. - 2008-01-20 15:44:42 Verdens bedste tærte uden sammenligning!!!
Hans F - 2007-04-24 10:01:18 Denne tærte er supergod. Jeg gjorde den lidt fedtfattigere, ved at bruge halv portion rapsolie i stedet for smør, og 9% creme fraiche. Desuden brugte jeg et helt æg istedet for to blommer til fyldet. Så fik den lige en teske timian.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider