Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hyldeblomstdrik uden sukker (Diabetes)

Hyldeblomstdrik uden sukker (Diabetes), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Saftdrik

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hyldeblomstdrik uden sukker (Diabetes), billede 4 Hyldeblomstdrik uden sukker (Diabetes), billede 1 Hyldeblomstdrik uden sukker (Diabetes), billede 2 Hyldeblomstdrik uden sukker (Diabetes), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
30 Hyldeblomstskærme
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
10 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.3 dl. Flydende SØD 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Dosering:
1 tsk. = 44 gram sukker
1.1 dl. = 1000 gram sukker
2 spsk. Citronsyre
1 spsk. Atamon, flydende
   


Opskrift:

Skyl skærmene meget grundigt i flere hold vand. Kom dem i en stor gryde el. lign. beholder med låg.

Skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg citronskiverne i gryden.
Tilsæt den flydende sød.
Hæld lagen over skærmene, læg låg på gryden og lad saften trække i køleskabet 4 dage.

Si saften, tilsæt atamon og hæld saften på rengjorte flasker.

Saften kan fryses (f.eks. i plasticsodavandsflasker




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (31 stemmer)

Opskriften er vist 108914 gange,
og udskrevet 3110 gange.


Energi:
KJ total 264 (62 kcal)
KJ pr. Portion 264 (62 kcal)
Vægt ialt 1330 gram
Vægt pr. Portion 1330 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 19 KJ (4 kcal)
Protein 0.1 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 0.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-06-01 16:17:11
God opskrift Men hvor mange liter saft kommmer der


Birgitte  -  2015-07-08 16:31:32
Skal vandet ikke i kog inden det hældes over og sættes på Køl ????


M  -  2013-06-29 13:22:23
Man kan ikke fryse blomsterne, de bliver brune og slaskede.


skellgaard  -  2013-06-13 18:45:46
Man kan sagtens fryse hyldeblomstskærmene og bruge dem senere. Desuden fryser jeg gerne den færdige saft i små portioner af ca. 3 dl størrelse. Det passer lige til en kande med 1 l vand.


M  -  2012-06-18 12:32:59
rigtig dårligt skrevet opskrift!


Per  -  2012-06-13 17:40:39
Der skulle faktisk være 1.1 gram fedt pr 100 gram citron?


Anne  -  2012-06-13 06:36:01
Hvor kommer alt det fedt fra? Flydende sød??


  -  2011-06-13 21:08:44
kan man fryds hyldeskærmene og så bruge dem senere?


Salling_Q  -  2011-06-13 10:32:37
Prøv evt. at blande den op med danskvand .. Dejlig frisk og helt klart min favorit


  -  2010-07-03 11:51:18
lavede den sidste år, den er super god, men kan huske at jeg brugte knap så meget sød, ca 1 dl i stedet... det var nok... og kan også huske at det slet ikke er nok med en portion, det forsvinder i løbet af meget kort tid, ungerne er vilde med det..


  -  2010-07-01 17:35:38
Den er rigtig god, ka ikke smage forskel på det og når man bruger rigtig sukker:)


Helle  -  2010-06-29 12:01:11
Skærmene behøver ikke skylles blot de er samlet væk fra vej og tjekket for insekter. Da mange smagsstoffer (æteriske olier) forsvinder ved kogning, kan det IKKE anbefales at koge som Per herunder foreslår. Kogningen har en god konserverende virkning men "ødelægger" osse saftens friske smag. Jeg foreslår følgende fremgangsmåde: overhæld skærmene med friskt koldt vand. Tilsæt skiver af økologiske citroner og/eller lime skiver, med eller uden den hvide hinde, som godt kan være lidt bitter jvf. Pers indlæg (- økologisk da almindelige citrusfrugter er sprøjtede og overfladebehandlede og en hel del af stofferne er opkoncentreret i skallens olieceller. Derpå sødemiddel og atamon inden beholderen sættes i køleskabet (fordi: atamonens konserverende virkning er go' at ha' så tidligt i processen som muligt) Uha, det smager dejligt! Hilsen Helle


Henriette  -  2009-08-20 14:29:40
den opskrift er bare rigtig god! jeg fandt ud af, at to liter ren saft slet ikke var nok, selvom vi fortyndede det meget. det hele var væk på under en uge :)


sara  -  2008-06-16 13:21:28
tusin tak, og meget flot fottos, går straks i gang. kh.sara


moster  -  2008-06-14 21:59:59
nu har jeg læst næsten alle opskrifter med hylleblomster drik jeg undre mig over hvorfor der er citronsyre i og hvad gavn det gør når der er citroner i


Per  -  2008-06-09 21:48:14
Med citronerne kan du med fordel starte med at rive den gule skal og derpå skære den hvide hinde af og så først skære citronerne i skiver, den hvide skal kan nemlig godt afgive lidt bitter smag.


Dorte  -  2007-06-10 13:24:33
synd at miste en masse smag ved at skylle skærmene, find i stedet et sted at plukke dine skærme væk fra veje mm.


AP  -  2007-06-04 06:42:46
Rigtig god - men der kan godt anvendes mindre SØD - og kun 1 citron!


  -  2007-06-04 06:40:14
Kan denne saft holde sig på patentflasker - eller skal den fryses?


  -  0000-00-00 00:00:00
Det er synd at skylle blomsterne, det er nok at ryste dem godt.


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Vand og citronsyre skal koges sammen med citronskiver og flydende sød, til en lage og det er denne lage som hældes over hyldeblomsterne.


Anya  -  0000-00-00 00:00:00
På hvilket tidspunkt tilføjes vand og citronsyre ?