Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fransk chokoladetærte 02

Fransk chokoladetærte 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : Nia Nadine Jardeau

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej:
100 g.smør
50 g.sukker
1 æggeblomme
150 g.hvedemel
 
 Fyld:
125 g.chokolade
1 spsk.smør
50 g.sukker
0.5 dl.vand
2 æg
 evt.1 spsk. rom
 
 Pynt:
2 dl.fløde til skum
 
Opskrift:
Dej:
Hakke smør, sukker og æggeblomme ud i melet. Dejen æltes sammen og lægges koldt ½-1 time.

En smurt springform beklædes med den udrullede dej. Tryk dejen fast op ad siderne.

Prik den med en gaffel og bag den ved 225 grader i 12 minutter.

Tages af formen mens den er lunken.

Fyld:
Chokoladen knækkes i mindre stykker og smeltes med smørret over vandbad.

Vand og sukker koges til en tyk lage i få minutter og hældes under kraftig omrøring i chokoladen.

Æggeblommerne piskes i en ad gangen. Gryden tages fra varmen. Smag evt. til med rom. Hviderne piskes til stift skum, blandes i, og når massen er kold, hældes den i den bagte form.

Sæt den koldt. Pynt med flødeskum inden serveringen.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (51 stemmer)

Opskriften er vist 14183 gange,
og udskrevet 375 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-08-29 17:40:45
Er det ikke to hele æg der skal i fyldet?

Julie  -  2008-12-08 15:05:47
Der er lige så stor risiko for salmonella i økologiske æg som i almindelige. Så husk at bruge pasteuriserede!

  -  2008-08-19 16:44:11
Brug økologiske æg i stedet. Der er ingen grund til at være panik-slagen for salmonella.

Tøffe  -  0000-00-00 00:00:00
husk at bruge pasturiserede æg!