Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Horn med rabarberfyld

Horn med rabarberfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :


Horn med rabarberfyld, billede 4 Horn med rabarberfyld, billede 1 Horn med rabarberfyld, billede 2 Horn med rabarberfyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Butterdej:
125 g.hvedemel
125 g.smør
0.75 dl.kærnemælk
 
 Fyld:
250 g.rabarber fintskivede
1 dl.sukker
1 spsk.kartoffelmel
100 g.marcipan
 
 Pensling:
 Æg
 Tesukker
 Hakkede nødder eller mandler
 
Opskrift:
Butterdej:
Findel fedtstoffet i melet og tilsæt kærnemælk. Ælt dejen sammen. Lad den hvile mindst en halv time, før den rulles ud. Skær dejen i 8 trekanter.

Bland rabarberne med sukker og kartoffelmel. Fordel lidt på hver trekant sammen med marcipan. Rul sammen fra den brede ende. Pensl med æg og drys med tesukker og mandler eller nødder.

Bag midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 10-12 minutter.

Tips:

I stedet for hjemmelavet butterdej kan der bruges færdigkøbt butterdej.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (18 stemmer)

Opskriften er vist 26788 gange,
og udskrevet 797 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Pernille  -  2011-08-09 17:20:17
Jeg ville nok tilsætte noget mere mel, til dejen ikke klistrede sig fast til fingrene mere, og så ville jeg lige give rabarberne et opkog med sukkeret, så det bliver til en grov rabarberkompot, men ellers en vældig god opskrift:-)

Per  -  2007-05-12 18:52:57
Der må være noget galt med dejen, jeg kunne ælte smøret med melet uden at tilsætte kærnemælken, og der var rigeligt med fyld, måske der skulle mere mel i og dejen rulles støre ud eller deles i 2

Susanne40  -  2007-05-09 22:20:39
Rabarber/sukker kan halveres til denne portion. De smager dejligt, men jeg vil foretrække kompot/marmelade, da det fylder mindre.

Petersen  -  2007-05-07 14:14:53
Den er veldig god