Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Græske ovnstegte frikadeller i tomatsovs

Græske ovnstegte frikadeller i tomatsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Græske ovnstegte frikadeller i tomatsovs, billede 4 Græske ovnstegte frikadeller i tomatsovs, billede 1 Græske ovnstegte frikadeller i tomatsovs, billede 2 Græske ovnstegte frikadeller i tomatsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tomatsovs:
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 dl. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Basilikum, tørret
5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Evt. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bland hakket oksekød med de finthakkede løg, hvidløg, persille, æg, salt og peber. Form farsen til 12 aflange frikadeller og læg dem i et ovnfast fad.

Tomatsovs:
Bland indholdet af 2 dåser flåede, grovhakkede tomater med hakket løg, knust hvidløg, tomatpure, oregano, basilikum, bouillon og rødvin. Krydr evt. med salt. Hæld sovsen over frikadellerne.

Stil retten på den nederste rille i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn og lad retten stege ca. 40 minutter.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (129 stemmer)

Opskriften er vist 111521 gange,
og udskrevet 2853 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6073 (1446 kcal)
KJ pr. Pers. 1518 (361 kcal)
Vægt ialt 2337 gram
Vægt pr. Pers. 584 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 259 KJ (61 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 3.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-12-31 17:07:56
frisk pasta er super godt......michael

  -  2014-02-12 18:58:13
Pesto er rigtigt godt og komme i og en spsk rødvin giver ikke nok smag, en smule mere efter min mening ... Hilsen Kokken

Katrine  -  2012-07-11 14:24:03
Rigtig god ret, jeg vælger at koge det som kødboller i sovsen. Også med spagetti til, det kan klart anvefales. At de koger i sovsen er med til at give en rigtig god smag.

Dalle  -  2011-01-05 15:35:32
Hvad menes der med en halv liter bouillon? kan man købe det flydende eller er det en bouillon terning opløst i en halv liter vand eller hvordan?

Helle  -  2010-09-21 16:46:48
Det smagte rigtig godt! Ka anbefales !

Rebecca  -  2010-02-21 20:02:23
Kan man lave disse frikadeller uden tomatsovsen og stege dem i olie paa en pande i stedet for?

Martin  -  0000-00-00 00:00:00
Ris er godt til. Det smager rigtig godt..

  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er der af tilbehør, ris, kartofler ???