Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Amerikansk citrontærte

Amerikansk citrontærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt af : Nia Nadine Jardeau

Indsendt :


Amerikansk citrontærte, billede 4 Amerikansk citrontærte, billede 1 Amerikansk citrontærte, billede 2 Amerikansk citrontærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
210 g.hvedemel
110 g.blødt smør
75 g.sukker
1 æg
1 tsk.revet appelsinskal
1 spsk.friskpresset appelsinsaft
 
 Fyld:
4 æg
150 g.sukker
1 dl.piskefløde
1 tsk.reven citronskal
1 dl.citronsaft
0.5 vanillestang
 
 Desuden:
2-3 spsk.sukker
 flødeskum til pynt
 
Opskrift:
Ælt ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile i køleskabet i ca. 20 minutter.

Pres dejen ud i en tærteform, der ca. er 26 cm i diameter. Bag bunden ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter på midterste rille.

Pisk æg og sukker skummende og cremet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten yderligere 45 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. Afkøl tærten.

Drys 2-3 spsk. sukker over, og stil tærten under ovngrillen et par minutter. Hold øje med tærten hele tiden så den ikke brænder på.

Pynt tærten med flødeskum rundt langs kanten, og server evt. ekstra flødeskum til.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (19 stemmer)

Opskriften er vist 49283 gange,
og udskrevet 1017 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Pia Borgels piamariabo  -  2014-02-17 14:25:38
Har kagen i ovnen nu, men den er allerede brun efter 20 min - altså sidste bageomgang. syntes det lød som meget lang tid, 45 min. når den er forbagt et kvarter. Kunne forestille mig at 25 min eller 30 min er passende?

  -  2013-04-26 12:46:34
Kan den gemmes til dagen efter???

Anne  -  2011-08-28 15:48:04
Kagen var en stor succes. Bagetiden passede, og den sværeste del var nok karameliseringen, men den smagte ikke brændt, og jeg skal nu i gang med en dobbelt portion.

Sabrina  -  2011-06-10 15:49:26
Fulgte opskriften til punkt og prikke, og det er som om at min tærte nærmest blev helt sort. Har bagt tærter før, og ingen af dem er blevet så mørke... den smagte også ret brændt. men fyldet var godt :3

Elvira  -  2010-05-08 15:37:33
Rigtig lækker tærte! Jeg havde ingen problemer med bagetid. Jeg brugte dog lidt mindre sukker i fyldet og noget mere citronskal + citronsaft. I dejen brugte jeg også lidt mere appelsin. Min tærte smagte dejligt frisk af sød citron. Kan kun anbefales!

Martin  -  2008-08-23 14:50:06
Jeg har fulgt opskriften til punkt men jeg synes godt jeg har lidt problemer med at den kun skal have 45 minutter, desværre tog det meget længere end forventet da jeg lavede den. Dog stadig en rigtig god opskrift.