Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Amerikansk citrontærte

Amerikansk citrontærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt af : Nia Nadine Jardeau

Indsendt :


Amerikansk citrontærte, billede 4 Amerikansk citrontærte, billede 1 Amerikansk citrontærte, billede 2 Amerikansk citrontærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
210 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

110 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 spsk. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
4 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 dl. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Pynt:
0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
Opskrift:
Ælt ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile i køleskabet i ca. 20 minutter.

Pres dejen ud i en tærteform, der ca. er 26 cm i diameter. Bag bunden ved 175 grader C. alm. ovn i 20 minutter på midterste rille.

Pisk æg og sukker skummende og cremet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten yderligere 45 minutter ved 150 grader C. alm. ovn på nederste rille. Afkøl tærten.

Drys sukker over, og stil tærten under ovngrillen et par minutter eller brug en gasbrænder som til creme brulle. Hold øje med tærten hele tiden så den ikke brænder på.

Pynt tærten med flødeskum rundt langs kanten, og server evt. ekstra flødeskum til.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (19 stemmer)

Opskriften er vist 50740 gange,
og udskrevet 1027 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17854 (4251 kcal)
KJ pr. Pers. 2231 (531 kcal)
Vægt ialt 1373 gram
Vægt pr. Pers. 171 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1300 KJ (309 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 19.0 gram
Kulhydrat 30.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-04-26 12:46:34
Kan den gemmes til dagen efter???

Anne  -  2011-08-28 15:48:04
Kagen var en stor succes.

Elvira  -  2010-05-08 15:37:33
Rigtig lækker tærte! Jeg brugte dog lidt mindre sukker i fyldet og noget mere citronskal + citronsaft. I dejen brugte jeg også lidt mere appelsin. Min tærte smagte dejligt frisk af sød citron. Kan kun anbefales!