Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Mors Kanelstang

Mors Kanelstang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Nia Nadine Jardeau

Indsendt :


Mors Kanelstang, billede 4 Mors Kanelstang, billede 1 Mors Kanelstang, billede 2 Mors Kanelstang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hvedemel
125 g.smør eller margarine
50 g.sukker
25 g.gær
1 æg
0.25 dl.mælk
1 æg + 10 g hakkede mandler til pynt
 
 Remonce:
100 g.puddersukker
100 g.blødgjort smør eller margarine
1 tsk.kanel
 
 Glasur:
100 g.flormelis
1.5 spsk.varmt vand
 
Opskrift:
Gæren opløses i den kolde mælk, og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der deles i to lige store dele og formes til kugler, som hviler et par minutter.

Hver kugle rulles derefter ud til et stykke på 20 cm's brede og 35 cm's længde. Langs midten af dejen fordeles remoncen, der smøres godt ud, hvorefter dejen rulles sammen fra den brede side, som en roulade.

De pølseformede deje anbringes på en smurt bageplade, hvorefter de trykkes flade og snittes en gang på langs med den skarp kniv, så dejen åbner sig under bagningen. Pensles med et sammenpisket æg og drysse med hakkede mandler. Hæver tildækket på et lunt sted, til dobbelt størrelse.

Bage på ovnens midterste rille ved 250 grader i ca. 12 minutter.

Lad kanelstængerne afkøle før du smører glasur på.

Tips:

En nem kage, som smager super godt.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelstang

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (26 stemmer)

Opskriften er vist 35363 gange,
og udskrevet 975 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Maria  -  2020-01-07 13:04:30
Lækker dej og nem at rulle ud, men hæver ikke meget. Smager dog rigtig godt

Anne-Mette  -  2013-01-06 11:54:45
Dejen hævede slet ikke, men smagen var fin.

Martin  -  2010-06-08 16:46:42
et tyndt lag nougat ovenpå remoncen kan anbefales..men god kage til det hurtige køkken..smager dejligt

Mette  -  2010-05-27 17:06:35
Dejen er virkelig mærkelig. Og hænger slet ikke sammen. Og det fremgår også af det færdige resultat..

Esben  -  2010-04-29 17:10:27
Det er meget nemmere at rulle én plade ud, smøre fyldet på, og så dele pladen i to før man ruller.

heidi og rikke de seje  -  2008-09-30 13:51:01
mig og rikke syntes at den er god det er den bedste kage vi har smarkt længe hmmm numme

marie  -  2008-05-23 15:08:19
jeg syntes at det er en lækker kage, som er nem er smager rigtig godt.