Grundregler for kolesterolfattig frokost

Grundregler for kolesterolfattig frokost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

DiverseRet : Diverse - Diverse

Hovedingrediens : -

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 fuldkornsrugbrød
 diætmargarine
 
 frugt
 grønsagspålæg
 
 Fiskepålæg:
 sild
 laks
 hellefisk
 forel
 torsk
 
 Kødpålæg:
 mager kalvesteg
 flæskesteg
 oksesteg
 røget filet
 sprængt eller stegt mørbrad
  kylling og høne uden skind.kalkun
 
 Ost:
  20% og 30%Mager skæreost på 10%
  rygeost på 5%Hvidskimmelost på 10%
 hytteost på 20% og endelig kvark på 5%
 
 
 Grønsager og frugt:
 tomat
 kartoffel
 courgetter
 agurk
 bønner
 figen
 rosin
 
Opskrift:
Brug fuldkornsrugbrød og eller andre former for groft brød med et skrabet lag diætmargarine/minarine med et højt indhold af polyumættede fedtsyrer. Eller man kan bruge brød uden at smører fedtstof på. Der skal spares på al oste-, kød- og fiskepålæg, men vær gerne flot med frugt og grønsagspålæg.

Fiskepålæg:
Alle former for fisk kan anvendes: sild, laks, hellefisk, forel og torsk. Fed fisk er særlig gavnligt at spise i en kolesterolsænkende kost. f.eks. har eskimoer næsten ikke hjerte- og karsygdomme.

Kødpålæg:
Mager kødpålæg, hvor alt synligt fedt er fjernet. F.eks. kan rester fra middagen bruges: mager kalvesteg, flæskesteg, oksesteg, røget filet, sprængt eller stegt mørbrad. Desuden kalkun, kylling og høne uden skind. Rester fra farsretter (af magert, hakket kød rørt med krydderier, mel og æggehvider). f.eks. frikadeller, krebinetter og hakkebøf.

Ost:
Mager skæreost på 10%, 20% og 30%. Hvidskimmelost på 10%, rygeost på 5%, hytteost på 20% og endelig kvark på 5% rørt med forskellige krydderier/krydderurter.

Grønsager og frugt:
Der bør hver dag spises mindst 1 stk. fuldkornsrugbrød med vegetarpålæg. f.eks. tomat, kartoffel, courgetter, agurk, bønner, figen og rosin.

Pynt til frokosten:
Anret maden så indbydende som muligt. Dertil behøves pynt, og den må ikke glemmes. Selv om maden skal med på arbejde, kan det grønne drys og de rå grønsager sagtens medbringes i plastboks eller pose.


karakterer:
Opskriften er vist 37226 gange,
og udskrevet 1082 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-03-20 19:41:36
hvorfor skal man spare på fiskepålæg, når eskimoer ikke har hjerte kar sygdomme. er det ikke lidt misvidende.