Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

1-2-3 kager 02

1-2-3 kager 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 60 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Anders E.

Indsendt :


1-2-3 kager 02, billede 4 1-2-3 kager 02, billede 1 1-2-3 kager 02, billede 2 1-2-3 kager 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

  Lidt vanilliesukker eller revet citronskal.
   
  Pynt:
Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
Rød frugtfarve
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:
Indgredienserne røres sammen. Det er nemmest hvis smørret er lidt blødt. Samles til en hel, fast dej ved at lægge kræfterne i og trykkes sammen.

Dejklumpen deles i to lige store stykker, der hver rulles til to pølser, ca. på tykkelse med en spegepølse. De 2 pølser lægges i køleskab til næste dag.

Næste dag: Pølserne tages ud, pensles med æggehvide. Perlesukker hæles i et glas med låg, og der kommes så meget rød frugtfarve i, at sukkeret bliver lyserødt når det rystes sammen med frugtfarven i glasset. Alt sukkeret skal være lyserødt. Hæld sukkeret ud i en stribe på et stykke smørrebrødspapir. Ruld nu pølserne i sukkeret, så de dækkes og du har to lyserøde pølser.

Skær småkager i passende tykkelse og størrelse ud af dejpølserne. Lægges på bagepapir og bages midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 5 minutter. Afkøles på en rist.

Tips:

Det er en nem opskrift som børn på 11-13 år let kan øve sig på når de vil lære at bage. Kagernes ingredienser er heller ikke dyre.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (107 stemmer)

Opskriften er vist 148335 gange,
og udskrevet 1483 gange.
Energi:
KJ total 12188 (2901 kcal)
KJ pr. stk. 203 (48 kcal)
Vægt ialt 600 gram
Vægt pr. stk. 10 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2031 KJ (483 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 27.9 gram
Kulhydrat 54.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Renée  -  2017-11-08 15:35:07
De er nemme og smager super godt

gitte  -  2016-12-08 22:23:18
Når jeg laver dem kommer jeg vanilje og hakkede hasselnøder og lidt mere smør fordi der kommer nøder i og familien og venner er hel ville med dem så jeg er nødsaget til at gange op med 3

12345  -  2015-11-29 11:21:18
hvor meget skal man bruge til pynt?

12345  -  2015-11-26 10:04:42
hvor meget skal man bruge til pynt?

Asta  -  2013-12-08 15:00:19
Altså folkens navnet er da indlysende: 1(00) sukker 2(00) smør 3(00) mel dejen kan også komme en kort tur i fryseren, hvis man ikke har tid til at den ligger så lang tid i køleskabet. (skal kun køles for at gøre det nemmere at skære ud - hvis den skal rulles ud skal den ikke på køl) Kan varieres på tusinde måder: undlad sukker og put chokoladeknapper på hver småkage, drys kokos, nødder eller kanel på vær lidt fantasifuld. Smager bedre med smør end margarine...

  -  2012-09-11 12:22:17
Kan man bruge margerine

Lærke  -  2011-09-28 15:40:10
de er gode og lette at lave bager selv meget kage og skal lige til at lære min lillebror at bage så de er jo gode at starte med

Lea  -  2010-11-24 21:40:12
Familien syntes at det var nogle rigtig gode småkager. Og det bedste er at det er så nemt lige at smide sammen og komme i køleren. :0)

mathias torkild  -  2010-11-18 16:20:13
de er verdens bedeste småkager

Nina  -  2009-12-18 17:17:40
Jeg synes det er lettest at rulle dejen ud og så bruge kageforme til at stikke kagerne ud med, det bliver de også lidt sjovere af :) Men så skal dejen kun ligge en times tid i køleskabet, ellers bliver den for hård til at rulle ud.

Lars  -  2008-12-14 16:06:19
Dejlig let at lave, jeg syntes dog ikke jeg kunne få dejen til at hænge ordentligt sammen, så jeg puttede et æg i, det virkede super. Så hakkede jeg en håndfuld mandler, lidt sukker, og lidt kanel. Det dryssede jeg ud over småkagerne, da de lå på bagepladen. Wauu siger jeg bare, alle var glade.

sofie  -  2007-12-09 19:55:34
det er en super kage.

  -  2007-12-09 19:54:47
dejlig kage.

Tanja ..  -  2007-11-22 12:26:00
jeg tænker på Hvorfor man skal smide den i køleren .. ? er det ikke muligt at lave den uden at gøre det .?

mig  -  2007-04-24 14:20:32
Hvorfor skal de ligge til næste dag når vi skal bruge dem nu??

K  -  2007-04-03 05:12:49
Altså: K+K+K = 1-2-3

K  -  2007-04-03 05:12:18
300 g hvedemel

K  -  2007-04-03 05:11:59
200 g smør

K  -  2007-04-03 05:11:34
100 g sukker

Eva og Sabine  -  0000-00-00 00:00:00
det er en god kage men man skal passe på den ikke bliver for tør.. det er den bedste kage vi har smagt

miig  -  0000-00-00 00:00:00
Det er fordi, at da de blev opfundet, trykkede man en gaffel på dem, så der blev tre riller, men nu er det bare blevet lavet om!

charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
de er simplenhen så gode.

jeannett  -  0000-00-00 00:00:00
de er dejlige og smager godt men navnet passer ret faktisk ikke til dem p.s. min familie er vilde med dem...