Bruns sovs

Bruns sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : nr. 5

Indsendt :     
Bruns sovs, billede 4 Bruns sovs, billede 1 Bruns sovs, billede 2 Bruns sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.margarine
50-75 g.hvedemel
2 terningeroksebouillon
6 dl.vand
 
Opskrift:
Brun margarinen i en passende gryde og derefter tilsættes melet, så det bliver en slags smørbolle. Bouillon tilsættes lidt efter lidt, koges igennem ca. 5 minutter.

Smages til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 112624 gange,
og udskrevet 1555 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (91 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-19 16:21:41
Ja, det skal du Glenn

  -   2016-03-19 17:54:43
Skal man røre okseterningerne op i vand eller hvordan.

  -   2013-09-24 14:14:31
Det er en god begyndersovs, men der er til mindst 6 ps. i den anførte opskrift - det giver ca. 1½ dl sovs pr. ps. og det er alt rigeligt. Divider med 6 og gang med 4, så får man den rette mængde. :) p.s. Tilsæt en spiseskefuld soya til slut. Det giver lige det ekstra pift. :)

  -   2013-08-26 00:25:01
Husk at røre melbollen godt ud i vand/mælk, ellers klumper den.

  -   2012-11-03 18:35:48
Efter at have brugt denne opskrift er det nu for første gang i mine 30 leveår lykkedes mig at lave en sovs, som man faktisk kan bruge betegnelsen "sovs" til. Jeg spiser kartofler med sovs ca. en gang om ugen, men har hidtil måtte ty til færdiglavet blandinger, da det plejer at gå galt hvergang jeg forsøger mig med en sovse opskrift. Det lyder utroligt at det altid plejer at gå galt for mig, og jeg plejer da også at må bruge en masse jævner for at få det til at ligne sovs. Så tak for denne begynder opskrift, til sovse tumper som mig... At jeg så har noget der ligner sovs til 8 personer i stedet for 4 er en helt anden sag :)

  -   2012-04-23 17:48:21
tilføj evt et par tsk ribsgele, det gør den helt perfekt :)

  -   2011-12-06 08:57:21
i stedet for vand kan man bruge saften fra fra flæskestegen og kartoffel vandet.

  -   2010-10-17 19:21:14
god sovs og nem at lave:)

  -   2009-07-07 18:55:54
wow en lækker sovs jeg har ikke set folk spise så meget sovs før. rigtig mange tak for opskriften

  -   2009-03-04 16:50:02
hvornår tilsætter man vandet. bare til sidst?

  -   2008-12-18 20:58:21
Nem og lækker sovs, når ingredienserne i skabene er få :)

  -   2008-12-17 10:40:46
man kan også sagten bruge svine terninger... alt efter hvad man skal spise sovsen til :)

  -   2008-08-09 14:39:26
Kan man tilsætte væden fra ens kød istedet for okse bouillon terninger?

  -   2008-06-12 18:33:25
tilføg eventuelt lidt sød chili sauce - ellers god sovs

  -   2007-03-12 18:56:14
god opskrift men den er virkelig tyk til dem der kan li det

  -   2007-01-11 18:25:10
den er nem og smager helt fint...ja, en god begyndersovs :-D og ja, tilfør noget kulør hehe

  -   2005-01-01 01:01:01
god og nem sovs for nybegynder

  -   2005-01-01 01:01:01
brug evt. kulør, bare for farvens skyld :)