Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Græsk kylling med myntesauce

Græsk kylling med myntesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

Kylling helOprindelsesland : Grækenland - Græsk - Græske

Grækenland - Græsk - GræskeIndsendt af : sabine

Indsendt :





Ingredienser:
1 hel græsk marineret kylling
 
 Kartoffelspyd:
650 g.små kartofler
1 spsk.olivenolie
 groft salt
 laurbærblade
4 træspyd
 
 Myntesauce:
2 dl.græsk yoghurt 10%
2.5 spsk.finthakket frisk mynte
0.5 citron fintrevet skal heraf
2 tsk.honning
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 


Opskrift:

Varm kullene op i en grillstarter. Stil en foliebakke på nederste rist i en kuglegrill. Hæld kullene langs siden af grillen og rundt om foliebakken. Læg grillristen på, kyllingen over foliebakken og læg låg på grillen. Sørg for at begge spjæld er åbne. lad kyllingen stå i 1 time og 15min eller til den er gennemstegt. (centrumstemperatur mindst 75 grader C).

Rør myntesaucen sammen.

Skrub kartoflerne rene vend dem i olie og salt. Stik dem på spyd sammen med laurbærblade. Læg spydene på grillen, over foliebakken i ca. 25minutter, under låg.

Parter kyllingen og server kartoffelspydene med myntesaucen.

Tips:

Hvis du ikke har en kuglegrill så del kyllingen i 4-6 stykker. Læg folie over gløderne eller stil foliebakken på grillen. Sørg for, der kommer luft til kullene. Læg kødet på og vend på og vend dem ofte. Det er meget vigtigt at de gennemsteges




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (14 stemmer)

Opskriften er vist 25620 gange,
og udskrevet 565 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Karin  -  2011-05-30 16:32:57
1 hel græsk marineret kylling - mon dog kyllingen skal være græsk?? Skal vel ikke tale med den..... Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at få at vide, hvad den skal marineres i???


Maibrith  -  2011-04-11 17:09:34
Mmmmmmmm... lækkert <3