Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kyllingelasagne 02

Kyllingelasagne 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Benny

Indsendt :



Ingredienser:
 Tomatsauce:
3-4 spsk.olivenolie
2 mellemstore løg
2-3 fedhvidløg
2 ds.flåede tomater
1 stor ds. koncentreret tomatpure
3 revne gulerødder
250 g.champignon i skiver
1.5 dl.vand
2-3 tsk.salt
1-2 tsk.sort peber
1-2 tsk.oregano
1-2 tsk.chilipulver (ikke for stærk)
1 terning grønsagsbouillon
1 terning kyllingebouillon
2 dl.god krydret rødvin (gerne italiensk)
 
 Bechamel sauce:
85 g.smør
5.5 spsk.hvedemel
1 l.sødmælk
50 g.revet ost (for eksempel mozzarella og stilton. IKKE cheddar)
0.5-1 tsk.hvid peber
1-2 tsk.salt
0.5-1 tsk.revet muskatnød
 
 kylling:
4-6 kyllingebryster afhængig af størrelse
 Olivenolie til at stege i
1-2 tsk.spidskommen
1-2 tsk.koriander
1-2 tsk.sort peber
1-2 tsk.salt
 
 Desuden:
250 g.tørrede lasagne plader afhængig af størrelsen på fadet og hvor mange lag man vil lave.
100 g.revet ost. Som til bechamel saucen
 
Opskrift:
Start med tomatsaucen:
Hak løgene. Pres hvidløgsfeddene. Varm olivenolien i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Klar løgene i et par minutter uden at brune. Tilsæt de flåede tomater og tomatpureen. Tilsæt gulerødder, champignon, krydderier, vand og bouillonterninger. Rør grundigt. Lad saucen simre i mindst 30 minutter (Lav kyllingen og bechamelsaucen imens) Tilsæt rødvinen. Lad saucen simre i yderligere 5 minutter. Smag til med salt. Sluk for varmen.

Kylling:
Rens kyllingebrysterne Skær dem i tynde (3-4mm) skiver på tværs af brystet. Varm olien på en stegepande. Brun og steg kyllingestykkerne halvdelen ad gangen (så de bliver stegt og ikke kogt) Smag til med krydderierne. Steg dem til de er gennemstegt. Læg dem på en tallerken til senere.

Bechamel sauce:
Smelt smørret i en gryde ved medium varme (Det må ikke brune) Tilsæt melet. Rør grundigt indtil alt melet er optaget i smørret. Måske skal der bruges lidt mere mel. Tilsæt mælken en lille smule ad gangen og rør for hver gang indtil mælken er helt optaget. Når mel-smør klumpen efterhånden bliver mere flydende, skal den have lov at koge op imellem hver tilsætning af mælk. Når saucen er blevet noget mere tyndtflydende (som vælling) piskes den grundigt igennem for at få opløst alle de små klumper, som sikker har dannet sig). Fortsæt med at tilsætte mælk og koge op, indtil konsistensen er som en god tyk sovs. Lad saucen koge i et par minutter under omrøring, så den ikke brænder på. Tilsæt osten og rør til den er opløst. Tilsæt krydderierne og rør godt. Sluk for varmen.

Bygning af lasagnen. Smør et ildfast fad med olivenolie. Læg de fire ingredienser lagvis i fadet i denne rækkefølge: tomat sauce. Kylling (læg skiverne så fladt som muligt) lasagneplader Bechamel sauce (sørg for at saucen dækker lasagnepladerne FULDSTÆNDIG, ellers bliver de tørre) Start og slut med tomat saucen. Drys revet ost på toppen. Bag den ved 200 grader i 25 minutter. Lad den stå og trække udenfor ovnen i 5-10 minutter, før den serveres.

Tips:

Smager godt med tomatsalat.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kyllingelasagne

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 27039 gange,
og udskrevet 655 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Dorthe  -  2012-09-11 18:39:30
Super god