god krydret rødvin (gerne italiensk)2 dl. god krydret rødvin (gerne italiensk)
Bechamel sauce: Bechamel sauce:
85
g.
smør85 g. smør
5.5
spsk.
hvedemel5.5 spsk. hvedemel
1
l.
sødmælk1 l. sødmælk
50
g.
revet ost (for eksempel mozzarella og stilton. IKKE cheddar)50 g. revet ost (for eksempel mozzarella og stilton. IKKE cheddar)
0.5-1
tsk.
hvid peber0.5-1 tsk. hvid peber
1-2
tsk.
salt1-2 tsk. salt
0.5-1
tsk.
revet muskatnød0.5-1 tsk. revet muskatnød
kylling: kylling:
4-6
kyllingebryster afhængig af størrelse4-6 kyllingebryster afhængig af størrelse
Olivenolie til at stege i Olivenolie til at stege i
1-2
tsk.
spidskommen1-2 tsk. spidskommen
1-2
tsk.
koriander1-2 tsk. koriander
1-2
tsk.
sort peber1-2 tsk. sort peber
1-2
tsk.
salt1-2 tsk. salt
Desuden: Desuden:
250
g.
tørrede lasagne plader afhængig af størrelsen på fadet og hvor mange lag man vil lave.250 g. tørrede lasagne plader afhængig af størrelsen på fadet og hvor mange lag man vil lave.
100
g.
revet ost. Som til bechamel saucen100 g. revet ost. Som til bechamel saucen
Opskrift:
Start med tomatsaucen:
Hak løgene.
Pres hvidløgsfeddene.
Varm olivenolien i en gryde og tilsæt løg og hvidløg.
Klar løgene i et par minutter uden at brune.
Tilsæt de flåede tomater og tomatpureen.
Tilsæt gulerødder, champignon, krydderier, vand og bouillonterninger.
Rør grundigt.
Lad saucen simre i mindst 30 minutter (Lav kyllingen og bechamelsaucen imens)
Tilsæt rødvinen.
Lad saucen simre i yderligere 5 minutter.
Smag til med salt.
Sluk for varmen.
Kylling:
Rens kyllingebrysterne
Skær dem i tynde (3-4mm) skiver på tværs af brystet.
Varm olien på en stegepande.
Brun og steg kyllingestykkerne halvdelen ad gangen (så de bliver stegt og ikke kogt)
Smag til med krydderierne.
Steg dem til de er gennemstegt.
Læg dem på en tallerken til senere.
Bechamel sauce:
Smelt smørret i en gryde ved medium varme (Det må ikke brune)
Tilsæt melet.
Rør grundigt indtil alt melet er optaget i smørret.
Måske skal der bruges lidt mere mel.
Tilsæt mælken en lille smule ad gangen og rør for hver gang indtil mælken er helt optaget.
Når mel-smør klumpen efterhånden bliver mere flydende, skal den have lov at koge op imellem hver tilsætning af mælk.
Når saucen er blevet noget mere tyndtflydende (som vælling) piskes den grundigt igennem for at få opløst alle de små klumper, som sikker har dannet sig).
Fortsæt med at tilsætte mælk og koge op, indtil konsistensen er som en god tyk sovs.
Lad saucen koge i et par minutter under omrøring, så den ikke brænder på.
Tilsæt osten og rør til den er opløst.
Tilsæt krydderierne og rør godt.
Sluk for varmen.
Bygning af lasagnen.
Smør et ildfast fad med olivenolie.
Læg de fire ingredienser lagvis i fadet i denne rækkefølge:
tomat sauce.
Kylling (læg skiverne så fladt som muligt)
lasagneplader
Bechamel sauce (sørg for at saucen dækker lasagnepladerne FULDSTÆNDIG, ellers bliver de tørre)
Start og slut med tomat saucen.
Drys revet ost på toppen.
Bag den ved 200 grader i 25 minutter.
Lad den stå og trække udenfor ovnen i 5-10 minutter, før den serveres.