Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sydfransk frokostbrød

Sydfransk frokostbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
5 dl.vand
2 spsk.Olivenolie
3 tsk.salt
3 dl.fuldkornshvedemel
11 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren smuldres i en skål og røres ud i det lune vand (37 grader). Tilsæt olie, salt og næsten alt melet. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca 45 minutter.

Tag en fjerdedel af dejen fra. Resten rulles ud til et rektangel, som lægges på en bageplade. Klip et bladformet mønster i dejen med en saks. Den sidste fjerdedel del æltes igennem og formes til seks boller. Lad brødene hæve tildækket ca. 30 minutter.

Pensl med vand og bag bollerne ved 225 grader i ca. 12 minutter, brødet ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tips:

Undgå at slå dejen ned efter hævning og pensl med rigeligt vand før bagning. Så får brødet den rigtige seje krumme og sprøde skorpe.

Denne portion giver:
1 brød og 6 boller eller 24 boller


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2322 gange,
og udskrevet 40 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu