Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Farsbrød med feta II

Farsbrød med feta II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Susanne Brandt

Indsendt :


Farsbrød med feta II, billede 4 Farsbrød med feta II, billede 1 Farsbrød med feta II, billede 2 Farsbrød med feta II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalvekød, hakket ca. 11% fedt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
200 gram Feta. 50+
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Det hakket kød blandes godt med æg,mælk,hvidløg og krydderier tilsidst ventes feta i tern i.

Herefter ned i et ildfast fad og formes til et brød og tildækkes med bacon skriver.

1 time i ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Sauce:
Tomaterne blendes og og hældes i en gryde sammen med resten af ingredienserne som koges op, og smages til med salt og peber.

Serveres med kogte kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (46 stemmer)

Opskriften er vist 154391 gange,
og udskrevet 3357 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14413 (3431 kcal)
KJ pr. Pers. 3603 (857 kcal)
Vægt ialt 2737 gram
Vægt pr. Pers. 684 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 526 KJ (125 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 8.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

SF  -  2016-11-20 17:39:15
Den smager fantastisk, og tomatsaucen til gør den bare perfekt 👍

kokkeline  -  2008-10-12 18:10:33
Den er god med græske kartofler.... dvs. bådkartofler i ovnen med oregano, salt, peber og evt. rosmarin.

Kruuse  -  2008-06-27 22:26:42
Rigtig lækker!! Kan anbefales med en brun sovs med lidt timian

BSP  -  2008-04-04 17:28:40
nu har jeg blandet farsen, jeg har ud over det der står i opskriften kommet 250 g. svampe i.

Nana  -  0000-00-00 00:00:00
Den er super god, min dreng er vild med den.

lillemor  -  0000-00-00 00:00:00
det er en rigtig god opskrift og dejlig hurtig. Børnene elsker den