Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Østrigsk kartoffelbrød

Østrigsk kartoffelbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :




Ingredienser:
10 g.gær
2 dl.mælk
100 g.hvedemel
1 æg
1 spsk.salt
400 g.hvedemel
250 g.kogte kartofler
 lidt sukker
50 g.ukrydret svinefedt (smør)
 


Opskrift:

Gæren smuldres og udrøres i den 35 grader lune mælk, 100 gram mel tilsættes og dejen piskes sammen med en gaffel. Det bliver en ret lind dej. Den stilles til hævning et lunt sted i ca. en time.

Ægget piskes sammen med saltet. Svinefedtet (smør) smuldres i melet og begge dele blandes i dejen sammen med de kolde kartofler, der er revet på den fine side af et rivejern. Dejen æltes omhyggeligt, til den er bland og smidig og slipper bord og hænder. Dejen stilles igen til hævning dækket af et fugtigt klæde i endnu en time.

Derefter slås dejen ned og formes til to ovale brød. Disse sættes til efterhævning på en smurt bageplade i cirka 30 minutter til de har fået dobbelt størrelse. Brødene pensles med sammenpisket æg, tilsat lidt koldt vand og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (10 stemmer)

Opskriften er vist 10789 gange,
og udskrevet 240 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu