Sprødstegt makrel med tomat, citron og basilikum

Sprødstegt makrel med tomat, citron og basilikum , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : MakrelFisk - Makrel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     
Sprødstegt makrel med tomat, citron og basilikum
, billede 4 Sprødstegt makrel med tomat, citron og basilikum
, billede 1 Sprødstegt makrel med tomat, citron og basilikum
, billede 2 Sprødstegt makrel med tomat, citron og basilikum
, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 makrelfiletter
1 dl.rugmel
 peber
 olie/smør
 
 Lage:
2 dl.olie
25 cl.hvidvin
12 cl.hvidvinseddike
2 spsk.honning
0.5 løg
0.5 citron
2 laurbærblade
2 kryddernelliker
0.5 tsk.paprika
0.5 tsk.timian
0.5 tsk.basilikum
1 tsk.korianderfrø
0.5 tsk.hvide peberkorn
1 frisk chili
3 tomater
 salt
 
Opskrift:
Fileterne skylles og duppes tørre. Krydr dem med salt og peber på kødsiden, og derefter vendes de i rugmel.

Almindeligt hvedemel kan også bruges, men rugmel giver en bedre smag. Hvis du ikke har rugmel, kan lidt hvedemel "ristes" i ovnen ved 150° i et par minutter, og det giver næsten sammen resultat. Pas på at melet ikke bliver brændt.

Steg fileterne på panden i en blanding af smør og olie. Det giver det bedste resultat, da smørret giver en god smag, og olien kan tåle en højere temperatur. Makrelfileterne skal steges hårdt 2-3 min. på hver side ved høj varme.

Løget skrælles og skæres i tynde både, citronen vaskes og skæres i både (lad skallen blive på), og tomaterne skæres også i både. Til lagen blandes grønsager og de øvrige ingredienser i en gryde, og det skal nu blot koge ved svag varme i 10-12 min. Til sidst smager du til med salt. Læg de stegte makrelfileter i et fad med høj kant, hæld lagen over og lad retten stå og trække koldt, inden den serveres til et stykke rugbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 48536 gange,
og udskrevet 555 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-09 00:22:29
Nøj da, hvor smager det godt med ristet hvedemel. Normalt bruger man jo næsten aldrig rugmel, så det næsten står i flere år, men ristet hvedemel, er mere end super duper, bruger dog ovnen 200 gr. i ca. 5-7 minutter, og "roder" lidt rundt i det i ovnen undervejs.