Æblesmør - Æble smør

Æblesmør - Æble smør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
20 gode æbler skrællet og delt i kvarte
1.5 dl.æblecider
2 spsk.Calvados en fransk æblebrændevin
1 stor kanelstang
1 tsk.stødt ingefær
0.5 tsk.stødt kanel
0.5 tsk.Muskatnød, stødt
1 knsp.stødt nellike
1.5 dl.sukker
2 tsk.citronsaft
 
Opskrift:
Kom alle ingredienser i en tykbundet gryde og stil dem på komfuret ved medium/høj varme. Lad det simre i omkring 1 time, hvor du jævnligt rører i massen, som endelig ikke må brænde på. Sørg for, at æblerne er helt udkogte. Der skal ikke være klumper i og er der det, må du blende det til sidst.

Sænk varmen til medium. Nu skal massen så stå i 2 - 2½ time og simre. Du skal sørge for at røre jævnligt i massen og tjekke, at æblerne er helt udkogte. Til sidst vil "smørret" være blevet helt mørkt og meget tykt. Tag det af varmen og lad det stå og køle af. Smørret hældes på lufttætte glas og lukkes.

Æblesmørret er holdbart i omkring 1 måneds tid i køleskab og mindst 6 måneder i fryseren, men du kan også tilføje Atamon til massen. Så holder den næsten uendeligt.

Æblesmør bruges som al anden marmelade og syltetøj. Det smøres på brød og spises med velbehag.

Tips:

Det vigtigste er, at tålmodigheden er med, når det skal koges. Det kræver nemlig lang tid, for at få den helt rigtige konsistens, som skal være tyk og blød. Endelig ikke klumpet og er det det, må du lige i gang med enten at blende det, eller purere det igennem en si. Der skal altså ikke være klumper i æblesmør, som forøvrigt ikke har andet med smør at gøre, end det kan påsmøres. Der er intet fedtstof i det.


karakterer:
Opskriften er vist 15562 gange,
og udskrevet 436 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Line  -  2011-07-20 14:54:39
Rigtig lækkert - jeg brugte også frisk ingefær (og meget af det), og brugte så forøvrigt en billig champagne - ikke dårligt!

  -  2008-02-24 12:33:46
Dejlig opskrift. Det kan dog anbefales at der bruges frisk ingefær i stedet for stødt, ligesom mængden godt kan opjusteres lidt. SMag dig frem, men smagen af ingefær passer fortrinligt til æblesmør.