Hvedeknopper

Hvedeknopper, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 12 Stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Hvedeknopper, billede 4 Hvedeknopper, billede 1 Hvedeknopper, billede 2 Hvedeknopper, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Kardemomme, stødt
   
  Pensling:
  mælk eller vand
   
Opskrift:
Lun mælk, vand og smør let og rør gæren ud heri. Bland det sammen piskede æg, mel, salt og sukker i gær væden og ælt dejen godt igennem. Lad det hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse - ca. 30 minutter.

Arbejd dejen godt igennem igen og del den i 12 boller. Anbring dem på en bageplade, bollerne skal helst røre hinanden, og lad dem hæve - gerne i damp over en gryde med kogende vand - i 20 minutter.

Pensl bollerne med mælk eller vand og bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i 15 - 20 minutter.

Flækkes og ristes inden de spises.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Opskriften er vist 113557 gange,
og udskrevet 6094 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9873 (2350 kcal)
KJ pr. Stk. 822 (195 kcal)
Vægt ialt 878 gram
Vægt pr. Stk. 73 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1124 KJ (267 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-04-19 18:55:19
Go` opskrift, men brug 2 dl. vand og drop sødmælken. Brug aldrig mælk i gærdej!!!

  -   2014-05-15 16:42:27
Der bør ikke være krydderier i hvedeknopper, så får man kryddere i stedet

  -   2013-04-25 17:16:22
Super god opskrift. Jeg delt port. i 9 og det gav nogle super gode hveder !!! Kan varmt anbefal !!!

  -   2013-04-25 15:17:51
jeg er gået nøjagtig efter opskriften. De blev som kanonkugler, men jeg kan vist lave rasp af deM !

  -   2011-05-20 19:46:40
Jeg kunne kun få 7 ud af den portion :/

  -   2011-05-16 08:36:07
hvad med at læse opskriften ordentligt, der står netop 2 tsk kardemomme.

  -   2011-03-24 15:05:09
min veninde havde dem med på tur der smakte jeg dem for første gang

  -   2010-05-01 18:32:21
Total gode hveder, de smagte bare vildt godt. Men jeg syntes at der kun skal 1 tsk. kardemomme i, syntes at 2 tsk. giver en for kraftig smag af kardemomme. opskriften er også vildt god som hveder til morgenmad.. mums..

  -   2010-04-26 10:11:21
Jeg har tænkt mig at bage dem onsdag, - er det så lisså friske torsdag?

  -   2009-05-03 20:27:15
Supergoded hveder, og JA tak til kardemomme.

  -   2008-04-18 08:59:31
Super god opskrift. Hvis nogen skulle være i tvivl om mængden af kardemomme, så syntes jeg at 2 tsk. var passende i den portion jeg bagte i går :)

  -   2008-04-13 14:42:13
Jeg vil bage dem til mine børn der skal i sommerhus med deres farmor og farfar på toesdag, jeg tror lige jeg snupper en til min mand og jeg også. de ser lækre ud.

  -   2007-11-13 15:34:50
Dette er en kanon god opskrift, og man kan sagtens lave sine hveder lige så gode som dem man køber i butikkerne

  -   2005-01-01 01:01:01
Mmm, de smagr bare hammer godt

  -   2007-05-04 14:04:15
har bagt dem uden kardemomme, øv

  -   2007-05-03 17:22:55
Nemt at lave, brugt 150g øko groftmalet mel + 350 mel. Ser godt ud. Glæder mig til at smage dem om lidt!

  -   2007-05-03 13:14:50
Opskriften er saa god, at Man paa det nærmeste staar i Hveder til Anklerne. Bag dem med Omtanke!

  -   2007-05-02 19:25:38
denne opskrift har jeg brugt lige siden jeg var lille , dte er en super god opskrift. hvert år nuder hele min familie hverderne. men jeg plejer at komme kardemomme i .. det gør den lige en tang bedre !!

  -   2007-04-29 21:16:48
Den her opskrift vil jeg prøve på torsdag...

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg mener kardemomme er en smagssag, jeg ved godt at det burde man. Men jeg kan nu bedst lide dem uden kardemomme. Denne opskrift bruger jeg hvert år

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har "altid" bagt hveder til torsdag aften før Store Bededag, og jeg er enig med Alfred, der skal kardemomme i.

  -   2005-01-01 01:01:01
Tilsæt lidt kardemomme, det giver et godt pift.

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er en kanon god opskrift, og man kan sagtens lave sine hveder lige så gode som dem man køber i butikkerne