Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldt kalvemørbrad

Fyldt kalvemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Højtid: Pinse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fyldt kalvemørbrad, billede 4 Fyldt kalvemørbrad, billede 1 Fyldt kalvemørbrad, billede 2 Fyldt kalvemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 fedpresset hvidløg
2 dl.bouillon
50 g.grofthakkede valnødder
2 dl.creme fraiche 38 %
100 g.persillesmør
200 g.grofthakkede champignons
 lidt sojasauce
1 kg.kalvemørbrad
 


Opskrift:

Mørbraden afpudses for sener. Der skæres en dyb rille i kødet på langs, der foldes lidt ud og bankes let.

Champignons ristes på en tør pande til væden er næsten fordampet. Valnødderne blandes i og den pressede hvidløg blandes i. Kødfladerne smøres med persillesmørret og fyldet fordeles over. Kødet foldes sammen og ombindes med snor. Eller hæftes sammen med kødnåle eller tandstikkere.

Kødet brunes i lidt fedtstof og lægges i et ovnfast fad. Steges ved 175 grader C. alm. ovn i 20 – 30 minutter afhængig af kødets tykkelse. Tilsæt bouillonen de sidste 10 minutter. Hæld bouillonen i en gryde og tilsæt creme fraiche. Jævn let og smag til med lidt soja.

Skær kødet i tynde skiver på skrå og server saucen til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (28 stemmer)

Opskriften er vist 91424 gange,
og udskrevet 3854 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gerda  -  2018-09-29 15:16:06
Rigtig godt


Karina.  -  2014-12-12 20:37:54
Jeg har købt kalvemørbrad til en fødsesldagsfest og kigger på opskrifter. Synes denne opskrift ser meget lækker ud. Men jeg har bare et spørgsmål, om det ikke er synd at putte fyld i kødet, når det er så dyrt?


Flemming  -  2014-08-09 14:42:50
Ja, kan godt brunes f.eks. om formiddagen, og ovnsteges senere. Prøv eksempelvis at give den 15 minutter i ovnen, ud og hvile i 15 minutter, så 15 minutter mere i ovnen, og så hvile 15 minutter inden udskæring :-)


  -  2013-11-14 09:21:27
Kan man brune den på forhånd så man bare skal sætte den i ovnen ?


Kirsten  -  2013-06-13 12:37:21
En virkelig skøn kødret - tilbehøret kan jo varieres. Jeg serverede med persillekartofler (små) - kartofler kogt på forhånd, derefter vendt på panden i smør og senere persille. Herudover: bønner, små karotter, Hvad angår saucen, så var jeg "letsindig" og tilsatte Marsala efter smag. Enhver hedvin vil kunne bruges.


Heidi  -  2011-01-03 22:05:11
Fik retten til nytår, det smagte simpelthen bare som en drøm.


Gitte Stigsnæs  -  2010-03-11 09:41:16
Tilbehøret kan være kartofler i ovnen, samt marineret bønnesalat (bønner, fetaost, rødløg og mandler, marineret med balsamicoeddike, honning, olie og hvidløg) Opskriften på dette er også at finde på alletiders-kogebog.dk


Sanne Sørensen  -  0000-00-00 00:00:00
Aspargeskartofler og fine grønne bønner... MUM!!


  -  0000-00-00 00:00:00
hvad med tilbehøret


Jan Stampe  -  0000-00-00 00:00:00
Særdeles god opskrift, men et pift af blomme indlæg i mørbraden er ikke at kimse af