Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldt oksemørbrad

Fyldt oksemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Højtid: Nytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fyldt oksemørbrad, billede 4 Fyldt oksemørbrad, billede 1 Fyldt oksemørbrad, billede 2 Fyldt oksemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Oksemørbrad, afpudset
   
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
50 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 potte Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
2 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
2 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Grofthakkede champignons ristes på en tør pande til væden er næsten fordampet. De grofthakkede valnødder presset hvidløg blandes i. Blandingen afkøles.

Persillesmør:
Persillen hakkes og røres blødt med smørret.

Mørbraden afpudses for sener. Der skæres en dyb rille i kødet på langs, der foldes lidt ud og bankes let.

Kødfladerne smøres med persillesmørret og fyldet fordeles over. Kødet foldes sammen og ombindes med snor. Eller hæftes sammen med kødnåle eller tandstikkere.

Kødet brunes i lidt fedtstof og lægges i et ovnfast fad. Steges ved 175 grader C. alm. ovn i 20 – 30 minutter afhængig af kødets tykkelse. Tilsæt bouillonen og steg videre 10 minutter.

Sauce:
Hæld stegeskyen i en gryde og tilsæt creme fraiche. Jævn let og smag til med lidt soja.

Skær kødet i tynde skiver på skrå og server saucen til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (161 stemmer)

Opskriften er vist 351210 gange,
og udskrevet 18987 gange.


Energi:
KJ total 16654 (3965 kcal)
KJ pr. Pers. 2775 (660 kcal)
Vægt ialt 2258 gram
Vægt pr. Pers. 376 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 737 KJ (175 kcal)
Protein 14.2 gram
Fedt 12.7 gram
Kulhydrat 1.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henrik H  -  2017-01-01 12:14:27
Stegetiden passer slet ikke. Jeg havde købt en ret slank oksemørbrad (1100 gram) til brug nytårsaften (i går aftes), skar den næsten igennem, puttede fyldet i og bandt den sammen. Men efter 30 minutter ved 175 var den stadig rå i midten (fyldet var ikke varmere end at man sagtens kunne holde sin finger der). Den skulle have mindst 50 minutter, før den var stegt medium.


David  -  2016-07-24 12:07:36
Brugt som Nytårs menu nu i 4 år, og vil bruge den som fætter og kusinefest menu i august, kan simpelthen ikke blive bedre.


Lisa  -  2015-05-26 13:09:33
Vi lavede denne mørbrad i lørdag, vi brugt en kalvemørbrad, afkortede dog stegetiden lidt. Vi serverede hasselbagte kartofler til, saucen lavede vi med resten af fyldet (havde lavet ekstra med vilje), i stedet for creme fraiche brugte vi creme fine, det smagte skønt og gæsterne roste maden.


Henrik Hansen  -  2015-01-01 13:21:19
super lækkert og virkelig god smag. min mørbrad var så lang at jeg måtte dele den i 2. men uha da :) fik også ros af gæsterne :)


Bettina 1965  -  2012-12-28 10:14:27
Har lavet denne skønne ret, de sidste to år til nytårsaften, ville så iår finde en ny ret, men tror nu nok jeg tyr til denne her endnu engang :-))) for den findes altså ikke bedre. Her laver vi flødebagte kartofler til, og så en elle anden salat. Godt nytår herfra.


lilleviborg  -  2012-12-27 19:14:22
smager også rigtig godt i en svinemørbrad


Helle  -  2012-01-01 19:03:57
Den var kanon, vi spiste op og havde det helt dårligt bagefter.


Anette  -  2011-08-13 14:12:43
Virkelig lækkert, og sovsen blev bare super uden at tilsætte andet end det, der står i opskriften. Ikke sidste gang vi har lavet denne ret :-)


  -  2011-03-08 18:28:30
smager helt fantastisk. men kartofletoppen som man kan se, kan der blive påført en opskrift på denne:) for kan ikke finde en nogen steder:(


  -  2011-01-20 11:40:51
Super god opskrift, tak! Jeg lavede råstegte kartofler til samt letgrillede pastinakker. Som bouillon brugte jeg en flydende fond: oksekød med en smule rødvin i. Super delikat.


  -  2010-09-03 13:21:34
Hej. Hvilken slags boulion bruger i?


Conny  -  2010-05-08 22:39:07
Brug stegetermometer - ønskes rø/rosa, skal middertemperaturen være 55-58 grader, og helt gennemstegt - 65 gr., så kan man vælge hvor længe man ønsker den stegt - om rød/rosa-helstegt. Jeg synes at 56-58 grader i midten af stegen, er perfekt til at det kan "tykkes med øjenvipperne"


Mama4  -  2010-01-10 00:02:34
Lækker og nem ret! Tak for denne :) (jeg anbefaler på det varmeste, at bruge oksekød fra Argentina)


tine frænde  -  2009-12-28 19:54:10
hej fremragende opskrift....lavede den for 2 år siden til nytår og har i år osse tænkt mig at skal lave den og fejre den med ind i år 2010.....:-)


  -  2009-11-17 10:50:14
hvor længe skal mørbrad på 2,5 kg have i ovn ?


Camilla  -  2009-07-06 20:08:26
Det er bare en helt vildt lækker opskrift!!! stor succes:-D


Kimze  -  2009-03-14 15:54:15
Man kan sagtens lave den dagen før, bare den står på køl.. Jeg har flere gange lavet den med roastbeef i stedet for oksemørbrad - det er også rigtig lækkert! Og jeg kan også anbefale pinjekerner, som også er virkelig lækkert!


janni  -  2009-02-09 16:42:00
Kan man forberede den om morgen og så bare smide den i oven inden gæsterne kommer?


  -  2009-01-23 15:58:17
Det er simpelthen den bedste opskrift. MUMS!!! Har lavet den nogle gange nu, med stor succes hver gang.


Dortebsj  -  2009-01-01 21:11:03
Her i familien blev der dømt : for meget persille ! prøver opskriften med en anden kryddersmør næste gang.... for hold da fast en nem og hurtig opskrift


Kurt  -  2008-12-31 10:02:07
Bruger i klar bouillon?? eller okse


Maria  -  2008-12-28 18:37:38
Fantastisk. Super smag og nemt.


mad dame  -  2008-02-07 10:36:03
SHIT den er go....!!!!!!!!!!!!!!!!! det er min livret nu...


  -  2008-01-06 12:48:33
den bliver rigtig god i webergril


Per  -  2007-12-29 20:20:25
Det under kødet er de ristede svampe som vi brugte som tilbehør.


marc  -  2007-12-29 17:26:14
Hvad er mon det der ligger under kødet?


morsingboen  -  2007-10-26 16:22:41
Det er pokmer ikke til at støve en oksemørbrad op i nykøbing. Kan en svinemørbrd ikke bruges i stedet for?


charlotte  -  2007-08-15 11:47:10
passer det med mængden af kød? Jeg skal lave den i morgen til min fødselsdag...


Heidi  -  2007-02-04 19:14:34
tak for en herlig poskrift


Susan H  -  2007-01-19 16:10:30
Fantastisk. Har også prøvet med pinjekerner istedet for valnødder..... Super...


Anette  -  2007-01-06 12:26:02
super opskrift - jeg fik 10 kokkehuer for denne ret nytåsaften 2006


Susanne  -  2007-01-01 09:06:33
Lækker nytårsmenu. Det er længe siden jeg har fået SÅ mange roser. Meget , meget lækker og sikke en sovs.


Marie-Louise  -  2006-12-31 15:11:52
Vi prøvede den nytårsaften 2005 - og den bliver gentaget i år ;)


Lone  -  2006-12-30 23:35:39
Har nogen prøvet at putte fyldet fra "Indbagt oksemørbrad med champignon sauce" i?


Morten  -  2006-12-29 20:20:54
Fantastisk smag og super hurtig, ikke mindst sovsen


erik  -  2006-12-29 20:15:27
den ser rigtig lækker ud


hanne  -  2006-12-29 19:13:44
denne ret skal prøves nytår 2006, det lyder simpelhen så lækkert


hanne  -  2006-12-29 19:12:25
denne ret skal prøves nytår 2006, det lyder simpelhen så lækkert


Karin  -  2006-12-28 19:00:53
Det lyder let og enkelt....vi prøver den også nytårsaften 2006!


Marianne  -  2006-12-28 13:31:28
Med alle disse positive kommentarer prøver vi den nytårsaften 2006 - Godt Nytår til alle


Per  -  2006-12-27 21:31:45
Kartoffeltilbehøret er kartoffeltimbaler Se opskriften her


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Super opskift


Per  -  0000-00-00 00:00:00
På billedet har vi brugt ristede svampe (kantereller og østershatte) og kartoffeltimbaler (revne kartofler, æg og fløde bagt i små kokotter).


Lone  -  0000-00-00 00:00:00
Også rigtig god på grillen


Vibeke  -  0000-00-00 00:00:00
Serveret med stor succes!!! Smagte virkelig lækkert.


Torben  -  0000-00-00 00:00:00
Super opskrift. Har brugt den to gange nu, med stor succes hver gang!


Ulrik  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig flodt resultat.Ude ved 53 grader det tykkest sted


Bjarne  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg føjer mig til koret: det er en rigtig god ret!!


Peter  -  0000-00-00 00:00:00
Fantalastisk


Skagen  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad er godt som tilbehør..?


charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
denne opskrift er bare rigtig god.. min søn som ellers er meget kræsen elsker den..


Tove i British Columbia, Canada  -  0000-00-00 00:00:00
Tusind Tak. En herlig ret. Gaesterne var imponerede. Godt Nytaar.


John  -  0000-00-00 00:00:00
Simpelthen et superhit, gæsterne var bare vildt imponeret


Kim og Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Super god, stor succes hos vores gæster. Der blev spist op.


Susan  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift er bare super. Nem og så kan det meste tilberedes i forvejen.


Anne-Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Fremragende!


Nis Linnet  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god opskrift med kort tilberedning