Boller verdens bedste

Boller verdens bedste, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Skov

Indsendt :      Red :
Boller verdens bedste, billede 4 Boller verdens bedste, billede 1 Boller verdens bedste, billede 2 Boller verdens bedste, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
10 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Gær, frisk
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Smelt margarine og bland med ca. 1 dl. mælk til det er lillefinger lun, rør derefter gæret i, bland til sidst det hele sammen og ælt det. Hæver i 20 minutter.

Æltes igen og formes til boller og efterhæves i 30 minutter.

Pensles med æg eller mælk. Bages i 10 minutter ved 220 grader C. alm. ovn.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Verdens bedste boller

karakterer:
Opskriften er vist 683522 gange,
og udskrevet 17002 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (463 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11496 (2737 kcal)
KJ pr. stk. 958 (228 kcal)
Vægt ialt 1027 gram
Vægt pr. stk. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1119 KJ (266 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 8.9 gram
Kulhydrat 39.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-10 19:10:51
Syntes lige det var længe siden at der var en kommentar, om at det VIRKELIG er de bedste boller. Bum!

  -   2018-08-28 08:22:04
Absolut verdens bedste boller. De er både luftige og smager helt fantastisk

  -   2018-06-20 20:59:01
Jeg har lavet dem gentagende gange. Og også brugt dejen til pølsebrød. Det kan varm anbefaledes.

  -   2018-03-22 16:36:08
Super gode boller, de bliver revet væk når de bliver lavet. 😍

  -   2017-11-23 19:57:56
Dine boller er fantastisk. Tak

  -   2017-11-18 10:49:13
Simpelthen fantastiske. Jeg brugte 20 g. sukker og 0,5 tsk kardemomme, og det er de bedste boller, jeg nogensinde har lavet. 😍🍞

  -   2017-10-23 16:50:18
Super gode boller det er de boller jeg laver hver gang jeg bager boller

  -   2017-09-11 17:30:46
Nadia, din væske er for varm. Brud kold væske og lad dejen hæve længere, så bliver krummen også mere sammenhængende.

  -   2017-07-24 13:02:40
Margarine kan kun bruges til at smøre cykler og døre der knirker med. Brug smør.

  -   2017-01-09 17:13:34
Anden gang jeg laver de her boller, men de hæver slet ikke? De bliver bare tunge og hårde.. Prøvede igen fordi jeg troede jeg havde lavet en fejl, men gør altså præcis som opskriften beskriver

  -   2016-11-08 14:00:58
Ser bare lækkert ud 😊

  -   2016-09-18 11:46:26
Super gode boller ☺️☝️

  -   2016-08-28 13:21:40
Kan man bruge smør i stedet for margarine

  -   2016-04-02 12:05:45
Super lækre og bløde boller! Brugte 1 dl 8% fløde da vi ikke havde mere mælk, fungerede fint. Tusind tak for en lækker opskrift, klart anbefalelsesværdig:D

  -   2016-01-31 12:40:49
Super gode boller 👌 Men jeg lagde 4 dl mælk i også 2 tsk kardommen. Børnene ælskede det.. :)

  -   2015-07-29 17:31:52
Prøvede dem idag og de blev rigtig gode. Puttede dog 1 1.5 teske kardemomme i og sys godt de kan tåle lidt mere sys ikke der er så meget smag i dem. Evt tror jeg også de egner sig godt med rosiner eller chokolade i. Fik 15 boller og kunne nok ha fået lidt flere. Lod dem hæve i lidt over en time. Formede og hæve igen i ca 30min. Super lærke! Dem laver jeg gerne igen! :)

  -   2015-07-16 21:08:50
nu jeg jeg prøvet og bage dem også det blive gode jeg puttede solsikkekerner i og det var godt

  -   2015-06-01 14:40:46
Super gode boller og virkelig nemme at bage.

  -   2015-02-05 09:21:45
de ser gode ud og smager nok også godt

  -   2014-12-29 17:35:02
Efter at have læst alle de rosende ord, lavede jeg bollerne tidligere idag og hvilken en skuffelse - smagte ikke af en skid .... så jeg vil lede efter en anden opskrift på boller til næste gang.

  -   2014-10-17 14:46:58
Fin opskrift. bortset fra at mælk og fedtstof ikke skal blandes sammen, og så derefter gær i. da det indkapsler gærcellerne. :-)

  -   2014-09-27 14:48:03
Ih altså hvor er de bare Super gode mumse boller

  -   2014-08-21 16:23:19
Brug kun 4 dl mælk og det hele passer ;)

  -   2013-11-24 23:41:44
Super nem og lækker opskrift! Og utroligt nemt at lave om til mad boller og brød også! :)

  -   2013-10-20 10:27:26
Skiftede margarine ud med smør og bruger en anelse mere mel - Det er et HIT :)

  -   2013-05-09 10:16:19
Super boller. vil lige sige at forhold mellem mel og væske næsten altid svinger. Det afhænger af hvilken type mel og hvor "tør" den er.. Mel er altid et ca. mål

  -   2012-12-31 10:58:43
Virkelige gode boller:) bagt dem 3-4 gange indtil nu og super tilfredse hver gang :) kan varmt anbefales

  -   2012-12-13 16:25:40
hvad er en knsp?

  -   2012-10-17 11:46:01
Virkelig gode boller :-)

  -   2012-07-17 15:24:34
Super lækre boller. Fik dem da vi var i byen, og måtte straks hjem og lave dem selv. Desværre havde jeg ingen æg, så undlod. DESVÆRRE blev mine boller små beton boller på størrelse med nektariner. Er der nogen der ved om det er ægget skyld;) Mvh

  -   2012-06-24 13:10:09
Super gode boller, jeg kommer nogle tørret tranebær i, så smager de ekstre godt....giver dem 12 i karakter

  -   2012-06-07 17:47:57
Super gode boller. Jeg skifter lidt af mælken ud med kærnemælk (ikke den del, der skal varmes med smøret - så klumper den) og 1/5 af melet ud med fuldkornsmel - det bliver de endnu bedre af! Hvis jeg laver dobbeltportion, bruger jeg kun 75 gram gær - de hæver rigtig fint alligevel.

  -   2012-05-10 12:27:13
Opskriften er nem - og bollerne smager virkelig godt!! Dem skal jeg helt sikkert bage igen! :)

  -   2012-04-20 16:34:30
intet mindre end verdens bedste boller. bager dem hver gang vi skal have boller

  -   2012-03-22 10:47:21
Hej Alle, Spørgsmålet her har "plaget" mig i mange mange år...HVORDAN får man dog SÅ flotte ens,runde og luftige boller som på billedet. Det er aldrig lykkes for mig, at få sådanne flotte boller. Er der nogen her som kan fortælle hvordan man gør??

  -   2012-02-21 18:37:57
Jeg erstatter ofte 50 g af hvedemelet med fuldkornshvedemel. Og når dejen skal æltes kommer jeg havregryn på bordet - så bliver det nogle lækre semi-fuldkornsboller der sagtens kan serveres på morgenbordet :)

  -   2012-02-09 13:56:00
Sindssygt fantastiske boller!

  -   2012-01-14 10:30:22
mængden af mel passede perfekt, da jeg brugte 2 dl A38 i stedet for sødmælk 1/2 mælk - så passede melen - SUPER lækre boller!!!

  -   2012-01-10 21:02:29
Super gode boller der smager super også dagen efter er de svampede, MUMS...

  -   2012-01-10 17:42:03
Bare superboller :-) vi vil putte cheddarcheese på. Ja vi vil

  -   2011-10-30 09:48:32
RIGTIG gode, og lette boller. Som også andre har skrevet, en håndfuld rosiner, skader absolut ikke :-)

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her