Pizza 03

Pizza 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Garcon de cuisine

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pizzabund:
1.5 dl.vand
10 g.gær
2 spsk.god olivenolie
 Pizzamel efter behov
1 knsp.salt
 
 Som tomatsovs:
 Olivenolie - den gode
 Chili
0.5 løg
2 fedhvidløg - knust
1 spsk.koncentreret tomatpure
 Bassilikum
 Oregano
 Salt
 Peber
2 dl.vand
 
 Revet ost - Mozzarella med cheddar
 Pizzakrydderi
 Topping - revet skinke
 Champignon
 Bacon
 Pepperoni
 Løgringe
 
Opskrift:
Pizza-bunden laves gerne dagen før og sættes i køleskab.

Tomatsovs:
Et godt skvæt olivenolie hældes i en gryde, som varmes op. Chilien svitses sammen med løg og hvidløg. Tomatpuréen blandes i, og vandet tilsættes med bassilikum og oregano. Sovsen blendes til en jævn masse og koges ind, så den har en behagelig konsistens. Smag til med salt og peber.

Dejen rulles nu ud. Husk at den skal være meget tynd. Sørg for at den er bød og elastisk. Det gør det nemmere, at arbejde med den. Husk at lægge den på en tilstrækkelig stor bageplade, før du lægger de øvrige ingredienser på.

Sovsen hældes på og fordeles i et tyndt lag. Pas på det ikke er for meget, da pizzaen eller kan blive en blød affære. Osten drysses på og fordeles ligeledes. Som topping kan du selv vælge efter smag og behag, men min egen favorit er pepperoni og løgringe.

Pizzaen bages i 20 min. ved 210 grader i en varmluftsovn. Efter de 20 min. skulle skorpen gerne være sprød, ellers kan man give den et par minutter mere.

Tips:

Har man ikke en varmluftsovn, forvarmes ovnen til 240 gr. Den skal stadig have den samme tid i ovenen ved konventionel ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 16138 gange,
og udskrevet 415 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (72 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Hej Carcon de cuisine. Ja! Den smagte rigtig godt og skal faktisk til at lave den igen, skulle bare lige finde opskriften :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Hej Camilla, det glæder mig at læse. Håber den smagte godt. Og som du selv har valgt, så kan man eksperimentere med lige præcis den fyld, man ønsker.

  -   2005-01-01 01:01:01
Vildt hurtig at lave.. Jeg brugte kun dejen og så valgte jeg mit eget tilbehør.. Det tog mig 3 min. at lave dejen og 5 min at lave mit tilbehør som var løg pølser majs ost og almindelig ketchup som sovsen.. Den hurtigste pizza jeg nogensinde har lavet..