Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Harira

Harira, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoIndsendt :


Harira, billede 4 Harira, billede 1 Harira, billede 2 Harira, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.kikærter
1 dl.solsikkeolie
3 hakkede løg
4 stilkebladselleri
500 g.skært oksekød i tern
100 g.grønne linser
 salt
 hvid peber
2 l.kalvebouillon
 
 
3 dl.vand
70 g.tomatpure konc.
100 g.risnudler
2 ds.flåede hakkede tomater
100 g.grødris
1 knsp.Safran
2 citron, saften derfra
 hakket koriander
 


Opskrift:

Læg kikærterne i blød natten over.

Hæld vandet fra og kog kikærterne ca. 20 min. i et nyt hold vand. Skyl kikærterne, sæt dem til afkøling og gnid skindet af.

Svits løg og snittet bladselleri i olie i en gryde, til det er mørt Kom kød, kikærter, linser, salt, peber og kalvebouillon ved. Lad suppen koge 1½ time for svag varme under låg.

Steg risnudlerne nogle min. i lidt olie på en pande for svag varme og under konstant omrøring. Kom vand, tomatpure, tomater, risnudler, grødris og safran i suppen og lad den koge endnu 30 min.

Smag til med citronsaft, salt og peber og drys med hakket koriander eller persille.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (39 stemmer)

Opskriften er vist 71534 gange,
og udskrevet 771 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Amal  -  2012-02-23 16:07:00
smager vildt godt!!!! det smager ligså godt som den jeg selv laver, og jer kommer fra Marokko:)


Annette  -  2011-11-14 09:44:58
Jeg havde forventet mig en god krydret suppe, med smag af Marokko og lidt af aladins hulen, men jeg blev slemt skuffet. Måske har jeg misset et eller andet, men det er ikke en suppe, jeg vil anbefale.... og at kalde det en suppe, så synes jeg personligt, at der var alt for meget fyld og for lidt væde...


dina  -  2009-07-31 21:21:45
super lækkert, prøv dt, det er helt vildt , hvor godt det smager :)


lulu  -  2008-07-12 23:56:04
god opskrift men undlad evt ris , og tilsæt blendet gulerødder og et strejf kanel:)


Yasmin  -  2008-06-05 23:06:40
mmmmmmmmm den bedste jeg er selv fra Marokko


Saida  -  2007-09-30 15:06:00
god suppe, men er bedst uden ris