Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Auberginer og tomater, gratinerede

Auberginer og tomater, gratinerede, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :



Ingredienser:
2 auberginer
1 ds.hakkede flåede tomater
1 løg
1 fedhvidløg
1 bdt.bredbladet persille
100 g.feta
100 g.mozzarella
 evt.en lille grøn chili
 Olivenolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Auberginerne skæres i 1 cm tykke skiver, drysses med salt og lægges under let pres i 20 min. til de har afgivet den bitre væske. Skylles i koldt vand og duppes tørre. Ristes på begge sider i rigeligt olivenolie på en varm pande og lægges på fedtsugende papir.

Det finthakkede løg og hvidløg klares i lidt olie, tomaterne tilsættes og varmes igennem. Tilsæt hakket persille (gem lidt til pynt) og evt. den hakkede chili. Smag til med salt og peber. Aubergineskiverne fordeles i et ildfast fad, tomatsovsen bredes ud over. Fetaen smuldres og drysses over sammen med mozzarellaen.

Bages i ovnen ved 200 gr til osten er smeltet og gylden, ca. 20 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)

Opskriften er vist 32573 gange,
og udskrevet 1132 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ole  -  2009-02-06 16:44:05
Det er synd og skam at salte aubergineskiverne før stegning, auberginer smager pragtfuldt i sig selv, du må ikke fjerne smagen ved saltning. Skiverne smøres med olie i et olieret fad, steges ½ timer. Skiverne lægges direkte på grillen efter de er smurt med olie. INGEN SALT før efter stegning/gille/pande

Ole  -  2009-02-05 16:38:12
Det er en dødssynd at fjerne smagen fra auberginen, den skal ikke saltet for at fjerne "bitterstoffer" dermed fjernes smagen af aubergine helt, den direkte i et indfats fad smurt med olie, olie hældes over, herefter kommer man tomat blandingen og ost over.

  -  2009-01-07 19:50:17
Har lige lavet den her ret, har godt nok varieret den lidt, med de ting jeg nu havde. brugte en aubergine, en halv squash, 1 dåse flåede tomater, tørret oregano, salt, peber, oliven olie og en mozzarella ost. Brugte stortset samme fremgangsmåde og det samgte fantastisk, med et stykke ciabatta brød til..

Maria  -  2007-06-26 19:27:01
Smager fantastisk! Køb evt. noget tyrkisk yoghurt og spis til :)

Per  -  2007-04-21 20:01:03
Dobbelt portion til 4 personer, og serveres som hovedret.