Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Moseand med Hasselbach-kartofler og æble/avocadosalat

Moseand med Hasselbach-kartofler og æble/avocadosalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : SvømmeFugle - Moseand - Moseænder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
3 kg.and
 salt
 peber
4 dl.andeskysovs og bouillon
1 dl.halvtør hvidvin
2 appelsiner
0.5 citron
1 spsk.vineddike
1 spsk.sukker
 
 salat:
1 moden avocado
3-4 spiseæbler
50 g.saltede jordnødder
1 bundtbrøndkarse
 
 Marinade:
1.5 spsk.citronsaft
6 spsk.olie
 salt
 peber
1-2 tsk.lys fransk sennep
 evt. lidt sukker
 


Opskrift:

Krydr anden (uden indmad) ind- og udvendigt med salt og peber., og brun den for stærm varme, 250 C først 7-8 minutter med ryggen opad, så med brystet opad. Dæmp herefter varmen til 160 C, og lad anden stege færdig, det sidste kvarters tid for åben ventil og/eller let åben ovndør for stærk varme (225-250 C)
Den er færdig på omkring et par timer. Stik i låret. Er den udpiblende saft klar, er anden det også. Er den rosa, er kødet det også, og det kan mange lide.

Sovsen: Kog bradepanden af med hvidvin og vand eller bouillon., helst kogt på vingespidser, hjerte, kråse og skoldede skrabede andefødder. Lad det koge ind for god varme uden låg. Der skal være 3½-4 dl ialt.

Smelt sukkeret og eddiken i en lille kasserolle og småkog det, til det ligesom jævner let, bliver lidt karamel-agtigt. Kom saften af appelsiner og citron heri, kog det op, si det eventuelt, og tilsæt så 1 spsk finstrimlet citronskal. Egentlig skal hertil bruges en specielt bitter appelsin, men den tilberedning støder man ikke ofte på.
Kom appelsinblandingen i den godt indkogte skysovs, lad det hele koge nogle minutter og servér det til anden, der evt. kan garneres med halve, pillede appelsinskiver.

Rør alle ingredienser til marinaden sammen og smag den forsigtigt til med salt, peber, sennep og eventuelt lidt sukker. Sukkeret skal her fungere som et krydderi og ikke som et sødemiddel. Vask æblerne, del dem midt igennem og fjern kernehuset, men ikke skrællen. Skær dem i tynde skiver. Hæld lidt af marinaden over, så de ikke bliver brune af luftpåvirkningen.
Del avocadoen på langs og befri den for sten og skræl. En stor ske er en god hjælp her. Skær halvdelene i ½ cm tykke skiver. Bland dem med æbleskiver, jordnødder og brøndkarse. Hæld resten af marinaden over og servér straks.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 21268 gange,
og udskrevet 476 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

allanboerjesen  -  2016-09-19 17:10:53
Kan ikke rigtig forstå at der står 1 portion og 3 kg. and og meget lang stegetid.


  -  2013-01-13 15:19:31
Hvor er opskriften på hasselbach kartofler?


Ursus  -  0000-00-00 00:00:00
Er der nogen som har opskriften på moseand a la Negly Farson (m)