Tø butterdejen let op og rul hver plade lidt ud, så den bliver nogle cm. større. Beklæd en bageplade med bagepapir.Befri peberfrugten for kerner og hak den i små tern. Skyl dilden og hak den. Smuldr fetaen. Bland feta, peberfrugt, dild, mel samt salt og peber (en del friskkværnet peber) med 2 af æggene, sammenpiskede. Pisk det sidste æg sammen med 1 spsk vand til æggestrygelse. Pensl kanterne af butterdejen med æg. Fordel fetafyldet på butterdejspladerne, fold dem sammen og luk dem godt i kanterne med en gaffel. Hver pakke laves for sig, og det skal gå lidt stærkt med at få lukket pakkerne, inden æggefyldet løber ud og gør det hele vådt. Læg pakkerne på bagepladen, pensl dem med æg, drys evt. med blå birkes (ses ikke på billedet) og bag dem ved 200 grader, til de er gyldne og hævede, ca. 20-25 minutter.Kan fryses. Lunes i ovnen før servering.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(5 stemmer)
Opskriften er vist 23995 gange, og udskrevet 632 gange.
Kommentarer
Birthe - 2008-04-23 09:38:17 er rigtig gode jeg har lavet dem flere gange, jeg har nu prøvet med filodej det er også godt, 3 plader dej oven på hinanden, så er de lækre
June - 0000-00-00 00:00:00 Glimrende! Lavede små pakker (4 pr. butterdejsplade) med dette og 3 andre slags fyld, stilte dem i køleskabet og bagte dem dagen efter til skrub-af-mad - det fungere fint og smagte dejligt!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider