Lammekølle som i Bretagne

Lammekølle som i Bretagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.lammekølle
 
 Marinade:
0.5 flaskerødvin
1 spsk.estragon
 salt
 peber
1 tsk.rosenpaprika
1 tsk.edelsuss paprika
3 løg
2 fedhvidløg
 
 Desuden:
1 porre
3 gulerødder
1 persillerod
125 g.røget bacon
20 g.smør/margarine
1 spsk.hvedemel
2 cl.cognac
 salt
 peber
 paprika
 persille
 
Opskrift:
Kom rødvin, estragon, salt, peber og paprika i en skål med løgene, der er skåret i ringe og finthakket hvidløg. Læg kødet i marinaden og lad det stå tildækket natten over.

Næste dag renses resten af grøntsagerne og snittes fint. Skær den røgede bacon i terninger, der ristes i en stor gryde, et ildfast fad eller bradepanden. Brun køllen på alle sider. Kom grøntsagerne ved og halvdelen af marinaden. Dæk fadet til og stil køllen i ovnen ved 200 C i 1½ time.
Når køllen er færdig, tages den ud og holdes varm.

Kog bradepanden af med resten af marinaden. Si stegeskyen over i en gryde og jævn den med en smørbolle. Tag gryden fra varmen og rør cognac i. Smag saucen til med salt, peber og paprika. Hak persillen fint og drys den i saucen ved serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 10438 gange,
og udskrevet 295 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Bør stege 2 timer ved lidt lavere varme